Publică un anunț
piatasud.md

La Cahul va fi creată o cooperativă de producere apicolă

La Cahul va fi creată o cooperativă de producere apicolă

Crearea cooperativei de producere apicole are scopul de a formaliza și genera noi locuri de muncă, dară și să vină cu soluții și investiții pentru sectorul apicol din raionul Cahul.

La cooperativă vor putea participa inițial circa 50 de gospodării țărănești din raionul Cahul, interesate de lansarea/dezvoltarea afacerilor in domeniul apicol care vor beneficia și de servicii de consultanță juridică pentru înregistrare și instruiri, precum și acces la echipament apicol în valoare de peste 360 mii lei.

Activitatea face parte din proiectul „Formalizarea și crearea de locuri de muncă prin instituirea unei cooperative de producție a apicultorilor și promovarea lanțului valoric” implementat de Centrul de Business Cahul, în cadrul Parteneriatului Local de Ocupare din Raionul Cahul,  finanțat de Organizația Internațională a Muncii.

Proiectul va ajuta apicultorii din raionul Cahul să înțeleagă valoarea adăugată a cunoștințelor și abordărilor avansate in domeniul antreprenorial prin oferirea accesului la instruiri avansate, oportunități de asociere, echipament modern apicol, îmbunătățirea calității și accesului la piețele locale și internaționale.

Liniile relevante de intervenție sunt: Servicii de consultanță antreprenorială, ce presupune organizarea de instruiri tehnice avansate și oferirea de consultanță juridică pentru formalizare; Acces la echipament specializat pentru producerea în cantități mari a mierii de calitate; Facilitarea asocierii, ce prevede înființarea unei cooperative apicole pentru a reprezenta noile gospodării țărănești formalizate.

Pentru mai multe informații vă puteți adresa la sediul Centrului de Business din Cahul, strada Independenței 6, oficiul 105. Tel/fax: (299) 21413. Email: cbccahul@list.ru.

Articole similare