Publică un anunț
piatasud.md

La ce etapă este proiectul de reabilitare a drumului național Hîncești-Leova-Cahul-Giurgiulești.

La ce etapă este proiectul de  reabilitare a drumului național Hîncești-Leova-Cahul-Giurgiulești.

În cadrul întrevederii reprezentanții Administrației de stat a drumurilor au discutat cu antreprenorul OZCA Inșaat A.S. (Turcia) pe marginea reabilitării a 83 km ai drumului național R34 Hîncești-Leova-Cahul-Giurgiulești.

Proiectul de construcție a drumului R34 cu o lungime de 83 km include reconstrucția sistemului rutier deja existent, reabilitarea a 9 poduri și a 57 de podețe tubulare, amenajarea stațiilor de așteptare a transportului public.  Lucrările de reabilitare a drumului național R34, sunt divizate în două loturi și înregistrează la etapa actuală un progres de execuție de 17%.

Astfel, directorul general interimar Sergiu Bejan, și-a exprimat îngrijorarea privind progresul lent al lucrărilor, accentuând că este dispus să le ofere tot sprijinul necesar pentru eliminarea anumitor provocări pe care aceștia le întîmpină în activitate și pentru a înregistra cât mai curînd progrese semnificative la executarea lucrărilor pe ambele contracte. 

În context, antreprenorul OZCA Inșaat A.S, a menționat că v-or depune tot efortul pentru a minimiza întârzierile și pentru a recupera la maxim tempoul derulării lucrărilor.  În urma întrevederii, au fost stabilite mecanisme care v-or contribui la accelerarea executării lucrărilor calitativ, conform normelor în vigoare. Sa convenit ca în termen de 10 zile, antreprenorul va purcede la implimentarea mecanismelor abordate în ședință pentru a recupera o parte din întârzieri, după care această întrunire comună se va repeta. 

Contractul semnat cu OZCA Inșaat A.S are o valoare totală de peste 56 milioane de euro, bani acordați Guvernului Republicii Moldova prin împrumut de către Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare.

Articole similare