Publică un anunț
piatasud.md

La Comrat va fi deschis un centru de învățare a limbii române

La Comrat va fi deschis un centru de învățare a limbii române

Universitatea de Stat din Moldova va deschide un centru de învățare a limbii române la Comrat. Instituția va oferi posibilitatea educatorilor și profesorilor din regiune să dobândească cunoștințe și competențe lingvistice în limba română, iar în viitor la aceste servicii vor avea acces toți doritorii, transmite TVR Moldova, cu referire la IPN.

Rectorul Universității de Stat din Moldova, Igor Șarov, s-a întâlnit la începutul săptămânii cu guvernatoarea UTA Găgăuzia, Irina Vlah, pentru a identifica spațiul pentru viitorul centru.

Guvernatoarea UTA Găgăuzia, Irina Vlah, a mulțumit Universității de Stat din Moldova și conducerii Moldova-Institut Leipzig pentru finalizarea cu succes a proiectului de studiere a limbii române realizat cu suportul financiar al Ministerului Afacerilor Externe al Germaniei (Auswärtiges AMT) în cadrul programului „Consolidarea cooperării cu societatea civilă în țările Parteneriatului estic și în Rusia”. Implementarea programului a fost asigurată de Asociația Națională a Trainerilor Europeni din Moldova.

Potrivit Universității de Stat din Moldova, scopul proiectului a fost formarea și îmbunătățirea competențelor lingvistice în limba română pentru cadrele didactice și manageriale din instituțiile de învățământ din UTA Găgăuzia și Taraclia, reprezentanți ai grupurilor etnice.

La concurs s-au înscris 121 de persoane dintre care au fost selectate pentru testarea inițială la limba română 43 de cadre didactice și manageriale, beneficiind de programul de formare lingvistică timp de 5 luni.

Articole similare