Publică un anunț
piatasud.md

La Cotihana s-a lansat proiectul ,,Cinemobilul-weekend cu prietenii”. Vezi detalii

La Cotihana s-a lansat proiectul ,,Cinemobilul-weekend cu prietenii”. Vezi detalii
© Sursa: Casa de Cultură ,,Ioana Căpraru", Cotihana

Pe data de 29 iunie 2024, în satul Cotihana, raionul Cahul, a avut loc lansarea proiectului  ,,Cinemobilul-weekend cu prietenii la Cotihana”.

Evenimentul a fost deschis de directoarea Casei de Cultură „Ioana Căpraru” din s. Cotihana, Oxana Galan, care a venit cu un mesaj de salut,  urmat de un concert al tinerilor artiști din regiune. Seara a fost continuată cu difuzarea filmului ,,Moana” (producție Walt Disney).

Prin intermediul acestei proiect, Casa de Cultură „Ioana Căpraru” din s. Cotihana, împreună cu Primăria municipiului Cahul își propune să organizeze cât mai multe seri de cinema în aer liber, încât locuitorii să poată petrece timpul într-o atmosferă relaxantă, alături de cei dragi.

Următorul film va fi difuzat, sâmbătă, 13 iulie, ora 21:00, transmite Casa de Cultură „Ioana Căpraru” din satul Cotihana.

Menționăm că potrivit Dispoziției nr. 377 din 27.06.2024 a Primăriei municipiului Cahul, s-au alocat mijloace financiare în sumă de 5280,00 lei pentru organizarea evenimentului de lansare a proiectului, conform devizului de cheltuieli: 1750, 00 lei pentru popcorn, 1800, 00 lei – apă și 1730, 00 lei – fourchette.

O importantă contribuție au avut-o inclusiv localnicii din satul Cotihana, care s-au mobilizat în pregătirea și amenajarea zonei de difuzare a filmelor și procurarea a două tomberoane pentru deșeuri.

Precizăm că Proiectul ,,Cinemobilul-weekend cu prietenii la Cotihana” face parte din programul ,,Bugetarea Participativă 2024”, iar bugetul alocat pentru întregul proiect este de 69 664, 00 lei.

Autoare: Bianca Gorlenco

Articole similare