Publică un anunț
piatasud.md

La Leova vor fi implementate două proiecte de infrastructură finanţate de UE

La Leova vor fi implementate două proiecte de infrastructură finanţate de UE

Agenţia de Dezvoltare Regională Sud (ADR Sud), Primăria şi Consiliul raional Leova au semnat recent contractele de antrepriză și supraveghere tehnică pentru două proiecte de infrastructură finanțate de Uniunea Europeană, transmite MOLDPRES.

În primul proiect este vorba de „Sporirea eficienței energetice a Liceului teoretic „Constantin Spătaru” din oraşul Leova”, cu o valoare a contractului de antrepriză ce constituie circa 52,39 milioane de lei. Cel de-al doilea prevede „Extinderea sistemului de canalizare și construcția stației de pompare a apelor uzate în oraşul Leova”,  cu valoarea de circa 46,36 milioane de lei.

Antreprenorul, căruia i-a fost adjudecat contractul, urmează să execute lucrări de eficientizare energetică a LT „Constantin Spătaru” din oraşul Leova. Ca urmare a măsurilor de eficiență energetică, peste şase sute de elevi, profesori și personal auxiliar, vor beneficia de condiții de educație îmbunătățite și de un mediu de studii confortabil. „Liceul va beneficia de măsuri precum reabilitarea acoperișului, izolarea pereților clădirii, înlocuirea geamurilor, reabilitarea sistemului de încălzire, asigurarea cu apă caldă și rece la robinetele din școli, renovarea facilităților sanitare în interiorul instituției etc.”, au explicat surse de la ADR Sud.

La fel, antreprenorul va executa și lucrări de construcție a rețelelor interne de canalizare în oraşul Leova, cu o lungime totală de 13,5 km, precum și lucrările de racordare a 690 de case individuale de locuit. Astfel, peste 1 700 de locuitori vor avea acces la canalizare centralizată prin intermediului unei rețele moderne.

Măsurile investiționale din oraşul Leova sunt finanțate de către Uniunea Europeană,  în cooperare cu proiectul „Modernizarea serviciilor publice locale în Republica Moldova”, care este implementat de Agenția de Cooperare Internațională a Germaniei  în Republica Moldova , în parteneriat cu Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului și sprijinit financiar de Ministerul German pentru Cooperare Economică şi Dezvoltare.

Articole similare