Publică un anunț
piatasud.md

La pescuit cu plasele: Doi bărbați au fost reținuți în timp ce pescuiau în lacul Manta

La pescuit cu plasele: Doi bărbați au fost reținuți în timp ce pescuiau în lacul Manta

Doi conaționali sunt cercetați contravențional pentru braconaj piscicol, cu plase pe lacul Manta, în sectorul acvatic situat în aria protejată a rezervației biosferice ”Prutul de Jos”, dar și pentru încălcarea regimului zonei de frontieră.

Cazul a fost înregistrat astăzi, 15 aprilie, când patrula mobilă a Sectorului Poliției de Frontieră Cahul, aflându-se în misiune de seviciu pe direcția localității Manta, a observat doi bărbați cu o barcă care pescuiau ilegal în apele de frontieră.

Polițiștii de frontieră au monitorizat acțiunile persoanelor, iar cu ieșirea lor la mal, au intervenit la stoparea acestora. Fiind efectuată procedura de legitimare, s-a stabilit că persoanele, cu vârstele de 36 și 62 ani sunt locuitori al s.Manta.

Barbații aveau cu sine o barcă din lemn, în care se afla multe plase de monofilament cu lungimea totală de 370 metri, cu ajutorul căreia, aceștea au reușit să pescuiască aproximativ 40 kg de pești de diferite specii, în total 21 de bucăți.

Despre caz, au fost sesizați reprezentanții Inspectoratului pentru Protecția Mediului Cahul, preluând totodată documentarea în continuare a cazului pe linia de competență, pentru pescuit ilicit în perioada de prohibiție.

Ca urmare, de către Poliția de Frontieră persoanele implicate au fost atrase la răspundere contravențională pentru încălcarea regimului zonei de frontieră, conform art. 332, al. (1) CC al RM, cu aplicarea amenzii a cîte 12 unități convenționale, la fiecare.

Articole similare