Publică un anunț
piatasud.md

La Primăria Cahul a fost deschis ghișeul unic /VIDEO

La Primăria Cahul a fost deschis ghișeul unic /VIDEO

Începând cu miercuri, 23 august, locuitorii municipiului Cahul vor putea beneficia de serviciile prestate de primărie la un singur punct de acces. Ghișeul Unic Cahul, localizat la parterul primăriei, va presta pentru început 17 servicii publice, cu posibilitate de extindere ulterioară și va îmbunătăți accesul la informații și la consolidarea transparenței și responsabilității autorităților publice locale.

Lucrările de amenajare, precum și asistența tehnică privind funcționarea Ghișeului Unic au fost asigurate de programul „EU4Moldova: Regiuni-cheie”, finanțat de Uniunea Europeană și implementat de PNUD și UNICEF, valoarea totală a proiectului fiind de peste 156.900 euro, inclusiv contribuția primăriei.

”Este un proiect extrem de important pentru noi și pentru cetățeni. Aceasta a fost posibil cu suportul financiar a Uniunii Europene. Lucrăm la acest proiect mai bine de un an de zile, a fost necesară identificarea soft-lui în baza căruia se va lucra, a mecanismului pentru structurarea ordinii și identificarea serviciilor pentru a fi prioritizate.  În felul acesta vom putea ridica transparența dar și claritatea, vom putea face analize bazate pe serviciile exact prestate, care este numărul lor și nevoile cetățenilor. Fiind amplasat la primul etaj este și foarte important și pentru persoanele cu nevoi speciale sau mămicile cu bebeluși, urcând pe rampa de la intrare aici își vor soluționa întrebările. Din data de 23 august acest ghișeu este oficial deschis, prin urmare așteptăm cu mare interes și curiozitate vizita cetățenilor”, a menționat Stella Bădin, viceprimarul municipiului Cahul.

”Suntem astăzi aici la evenimentul de lansare a Ghișeului Unic al municipiului Cahul pentru servicii administrative care a fost creat în cadrul proiectului EU4Moldova – regiuni cheie. Este o componentă importantă pentru că aceasta va duce la crearea a mai bunor servicii care sunt digitalizare și localizate într-un singur loc și sunt prestate într-o ambianță mai plăcută și cu o eficiență mai sporită.Suntem bucuroși că am putut să contribuim la crearea și îmbunătățirea acestor servicii”, a punctat Boris Filipov, Programme officer at the EU Delegation to the Republic of Moldova

Prin instituirea Ghișeului Unic se îmbunătățește accesul cetățenilor la servicii și utilități publice de calitate prin aplicarea unor instrumente inovatoare pentru furnizarea serviciilor oferite într-un singur punct de acces, precum și este sporită transparența și participarea cetățenilor la procesele de guvernare locală.

Articole similare