Publică un anunț
piatasud.md

La Sectorul de Poliție de Frontieră Cahul a fost verificată corectitudinea acțiunilor în cazul Coronavirus

La Sectorul de Poliție de Frontieră Cahul a fost verificată corectitudinea acțiunilor în cazul Coronavirus

La Sectorul Poliției de Frontieră Cahul s-a aflat în inspecție șeful adjunct IGPF Valentin Fiodorov.

În condițiile de intensificare a activității de frontieră pe linia prevenirii și control al transmiterii transfrontaliere a noului tip de Coronavirus (COVID -19), au fost planificate la sfârșitul săptămânii trecute mai multe vizite în teritoriu, pentru a fi verificate corectitudinea acțiunilor poliștilor de frontieră pe segmentul în cauză.

La Sectorul Poliției de Frontieră Cahul s-a aflat în inspecție șeful adjunct IGPF Valentin Fiodorov. Dumnealui a revenit cu îndemnul către efectiv de a prezenta seriozitate față de măsurile aplicate, dar și grija față de sine: „Folosiți mănușile, purtați măștile și dezinfectați periodic mâinele, echipamentul cu care lucrați. Cer responsabilitate din partea voastră, trebuie să înțelegeți că voi sunteți primii expuși riscului de infectare, respectați igiena personală.”

Totodată, polițiștii de frontieră au realizat un exercițiu, unde s-a urmărit cap-coadă procesul de control al călătorilor și de punere în practică a măsurilor menite să diminueze riscurile de răspândire pe teritoriul Republicii Moldova a sindromului respirator provocat de noul Coronavirus. S-a reamintit de vigilența față de persoanele sosite din statele unde au fost înregistrate cazuri de îmbolnăvire, scanarea obligatorie, cu ajutorul termometrului digital din dotare, a persoanelor suspecte ce intră în țară și solicitarea către călători de a complete cu date corecte fișele epidimiologice.

NOTĂ: În ultimele 24 de ore, pe sensul de intrare în Republica Moldova s-a înregistrat un număr de 23 900 traversări persoane, fiind completate 1 523 de fișe epidemiologice individuale și supuse screeningului 6 620 de persoane.
La trecerea frontierei de stat au fost identificate două persoane care prezentau febră, fiind solicitată intervenția personalului medical prin serviciul unic 112. În acest sens, le recomandăm cetățenilor să apeleze numărul de urgență doar dacă provin din zonele afectate sau au intrat în contact cu persoane care provin de acolo.
Și odată ajunși în punctele de trecere să informeze inspectorii despre istoricul călătoriilor, în special dacă vin dintr-o regiune unde s-au notificat cazuri de infectare Coronavirus.

Articole similare