Publică un anunț
piatasud.md

Lavric comuniştilor: „Sunteţi împotriva veniturilor la bugetul orăşenesc!” Gorilă: „Votaţi şi nu-l ascultaţi”

Lavric comuniştilor: „Sunteţi împotriva veniturilor la bugetul orăşenesc!” Gorilă: „Votaţi şi nu-l ascultaţi”

Replici dure au împărţit liderii locali ai PLDM şi PCRM în cadrul ultimei şedinţei a Consiliului orăşenesc Cahul după ce fracţiunea majoritară nu a dorit să susţină o propunere a PLDM.

Totul a început când Consilierul PLDM Gheorghe Lavric a propus păstrarea unei note la anexa proiectului bugetului oraşului Cahul pentru anul 2014, notă a cărei executare ar duce la mărirea veniturilor la bugetul oraşului. Această propunere nu a fost susţinută de către majoritatea comunistă din Consiliu ceea ce a stârnit nemulţumirea Consilierului Liberal Democrat care i-a şi învinuit că aceştia ar fi împotriva acumulărilor adăugătoare la bugetul oraşului.

În cadrul procedurii de vot, a intervenit şi liderul PCRM din Cahul, Deputatul Anatolie Gorilă care se afla la faţa locului. 

„Votaţi şi nu-l ascultaţi, acuşi el o să vă citească lecţii” i-a îndemnat domnul Gorilă pe consilieri să voteze.

Astfel propunerea PLDM a fost respinsă iar spiritele au fost calmate de Preşedintele şedinţei care i-a somat pe cei prezenţi să se abţină de la comentarii. 

Precizăm că după alegerile locale din 2011, majoritatea în Consiliul orăşenesc Cahul este deţinută de fracţiunea PCRM, cu 17 mandate, care este urmată de cea a PLDM cu 5 mandate, PDM – 3 mandate şi PL – 2 mandate de Consilier. 

Potrivit legislaţiei naţionale, în cadrul şedinţei Consiliului orăşenesc nu poate interveni nici o persoană terţă dacă aceasta nu are permisiunea de la Preşedintele şedinţei. 

Articole similare