Publică un anunț
piatasud.md

Majoritatea parlamentară a votat declarația PSRM cu privire la recunoașterea caracterului captiv al Curții Constituționale

Majoritatea parlamentară a votat declarația PSRM cu privire la recunoașterea caracterului captiv al Curții Constituționale

Parlamentul a votat astăzi declarația PSRM cu privire la recunoașterea caracterului captiv al Curții Constituționale și a oferit vot de neîncredere pentru trei magistrați ai instituției. Pentru adoptarea documentului au votat 54 de deputați.

Deputații din fracțiunile PAS și PPDA nu au participat la vot și au părăsit sala de ședințe, iar cei din Pro Moldova s-au abținut.

Potrivit deputaților din PSRM, declarația a fost elaborată în urma adoptării de către Înalta Curte a deciziei din 15 aprilie cu privire la existența circumstanțelor de dizolvare a Parlamentului.

Conform textului Declarației, Parlamentul nu recunoaște decizia CC din 15 aprilie și acordă vot de neîncredere judecătorilor constituționali: Domnica Manole, Nicolae Roșca și Liuba Șova.

În opinia PSRM, Curtea „a deraiat și ignorat propria jurisprudență și practicile instituțiilor internaționale”. De asemenea, CC a ignorat avizul Comisiei de la Veneția și a permis președintelui țării dizolvarea Parlamentului, în pofida existenței tuturor elementelor necesare pentru învestirea Guvernului.

Potrivit PSRM, decizia CC a acutizat criza politică și constituțională și este orientată spre uzurparea puterii în stat.

Articole similare