Publică un anunț
piatasud.md

Leova: Tentativă de crimă în somn – bărbat condamnat la închisoare

Leova: Tentativă de crimă în somn – bărbat condamnat la închisoare

Și-ar fi atacat amicul de pahar cu un topor, în timp ce dormea. Un bărbat din Leova a fost condamnat la 15 ani de închisoare, după ce a încercat să-și omoare prietenul. Sentința a fost pronunțată pe 24 iunie, de Judecătoria Cimișlia. 

Instanța a constatat că cei doi au consumat alcool împreună cu tatăl învinuitului, pe 24 august 2023, iar apoi între cei doi s-ar fi iscat un conflict, pentru victima l-ar fi acuzat de furtul unui telefon.

Inculpatul a profitat că amicul său dormea și l-ar fi atacat cu un topor, provocându-i răni grave. S-a speriat, a aruncat obiectul ascuțit, moment în care în cameră a intrat tatăl său. Bărbatul a chemat ambulanța și victima a fost transportată de urgență la Spitalul Raional Leova, unde i s-a acordat îngrijire medicală. Din fericire, acesta a supraviețuit, dar s-a ales cu sechele pe viață.

În fața instanței de judecată, bănuitul și-a recunoscut vina. Magistrații au decis să-l condamne la 15 ani de închisoare și i s-a impus executarea pedepsei într-un penitenciar de tip închis. De asemenea, a fost obligat să achite cheltuieli judiciare în valoare de 11.620 de lei.

Sentința poate fi atacată cu apel la Curtea de Apel Comrat în termen de 15 zile de la pronunțare.

Articole similare