Publică un anunț
piatasud.md

Locuitorii comunei Lebedenco urmează să beneficieze de serviciile Apă-Canal Cahul

Locuitorii comunei Lebedenco urmează să beneficieze de serviciile Apă-Canal Cahul

Comuna Lebedenco, rnl. Cahul a fost inclusă în Proiectului “Modernizarea serviciilor publice locale în sectorul aprovizionării cu apă și canalizare pentru raionul Cahul”.

La data de 12 noiembrie a.c. a avut loc ședința de lucru a Comitetului Director Local a Proiectului în cadrul căreia a fost semnat Acordul Adiţional la Memorandumul de Înţelegere privind includerea comunei Lebedenco în proiect.

Acordul de finanţare prevede alocarea mijloacelor financiare pentru construcţia magistralei de apeduct de la stația de pompare a or. Cahul până în comuna Lebedenco, precum şi a reţelelor interioare de apeduct pentru localităţile Hutulu, Lebedenco şi Ursoaia.

De asemenea, în cadrul şedinţei a fost semnat Acordul de cooperare de dezvoltare a unui serviciu şi sistem durabil de alimentare cu apă şi de canalizare în raionul Cahul, de către Primarii or. Cahul, com Manta și Lebedenco și primarul satului Roșu. 

Potrivit proiectului, până în anul 2017, 80% din locuitorii comunei Lebedenco r-ul Cahul vor beneficia de servicii de aprovizionare cu apă potabilă, furnizat de operatorul regional Apă-Canal Cahul, suma totală a investiţiilor capitale ridicându-se la 2,4 mil Euro. 

Reamintim că la moment doar 2 localităţi din raionul Cahul beneficiază de servicii aprovizionare cu apă, furnizată centralizat de ÎM Apă-Canal Cahul: satul Roşu şi comuna Manta. 

Potrivit Strategiei de Aprovizionare cu Apă şi Canalizare a raionului Cahul, de serviciile întreprinderii Apă – Canal Cahul toate localităţile raionului dar şi localităţi din raionul Taraclia şi Vulcăneşti.  Precizăm că, proiectul de asistență este implementat de GIZ şi este sprijinit financiar de Ministerul German pentru Cooperare Economică şi Dezvoltare (BMZ), Agenţia Suedeză pentru Dezvoltare şi Cooperare Internaţională (Sida), Ministerul Afacerilor Externe al României şi Uniunea Europeană.

Articole similare