Publică un anunț
piatasud.md

Locuitorii s. Lopățica, raionul Cahul, vor avea acces la apă potabilă grație sprijinului României

Locuitorii s. Lopățica, raionul Cahul, vor avea acces la apă potabilă grație sprijinului României

Locuitorii din satul Lopățica, raionul Cahul, vor beneficia în curând de acces la apă potabilă direct în propriile gospodării.

Primăria localității implementează proiectul intitulat „Construcția sondei arteziene și a rețelelor de alimentare cu apă „, evaluat la suma totală de 8 434 273,66 de lei sau 435 205,03 de euro, transmite TVR Moldova.

Guvernul Republicii Moldova investește în acest proiect 2,4 milioane de lei din Fondul Național pentru Dezvoltare Regională Locală (FNDRL), iar Guvernul României contribuie cu 5,7 milioane de lei, echivalentul a 297 de mii de euro.

Proiectul vizează construirea a două sonde arteziene, două castele de apă cu capacitatea de V=50 m3/zi și H=18 m. De asemenea, în cadrul proiectului se construiesc 5,8 km de rețea de distribuție a apei, precum și o stație modernă de tratare a acesteia.

La momentul actual, proiectul se află în etapa de finalizare. Astfel, urmare a implementării proiectului, 200 de gospodării cu peste 600 de locuitori, precum și principalele instituții publice din localitate, vor avea acces la apă potabilă, ceea ce va contribui semnificativ la calitatea vieții acestora.

Proiectul este finanțat prin Acordul dintre Guvernul României și Guvernul Republicii Moldova privind implementarea programului de asistență tehnică și financiară în baza unui ajutor financiar nerambursabil în valoare de 100 milioane de euro acordat de România Republicii Moldova.

Articole similare