Publică un anunț
piatasud.md

Lupii lui Calancea și Surorile Osoianu la ,,Toba Fest Văleni”. Vezi programul evenimentului

Lupii lui Calancea și Surorile Osoianu la ,,Toba Fest Văleni”. Vezi programul evenimentului
© Sursa: Gazeta Oltului

În satul Văleni, pe 14 iulie 2024 va avea loc festivalul ,,Toba Fest”. Programul evenimentului se așteaptă a fi unul de zile mari, cu invitați speciali.

Potrivit Primăriei Văleni, cu începere de la ora 10:00, spectatorii vor putea admira parada toboșarilor, urmând ca la ora 11:00 să aibă loc deschiderea festivă a evenimentului.

La 11:30 va începe festivalul ,,Bate Toba, Lăutare” sub egida CNCPCI, Direcția Cultură Consiliul Raional Cahul.

În continuare, la ora 15:00, va avea loc premierea tuturor participanților din cadrul festivalului. La ora 16:00 se planifică desfășurarea Dialogului Cultural ,,Toba Tradițională – Toba modernă”, moment care va fi susținut de prestația ansamblului ,,Majorette-Show Iuventa”.

La ora 17:00 toți doritorii sunt așteptați la Dialogul Cultural ,,Toba tradițională – Toba rock”. Momentul va fi încheiat cu un concert live oferit de Lupii lui Calancea și Surorile Osoianu.

Festivalul se va termina cu Hora de la Prut la ora 19:00.

Menționăm că pe durata întregului eveniment veți putea admira Târgul Meșterilor Populari și al producătorilor locali care vor impresiona cu delicii culinare. Copiii vor avea și ei parte de multă distracție în zona special amenajată ,,Odăile Bunicilor” din Văleni, unde vor fi carusele și multe ateliere de lucru interactive.

Programul va include și o serie de activități sportive și de agrement, precum velotur, drumeții, Bird watching (Calea Peștelui, a domnitorului Petru Rareș), tir cu arcul, plimbări cu barca pe râul Prut.

,,Toba Fest Văleni” este un eveniment organizat în cadrul proiectului cultural ,,În satul de vacanță”, cu suportul Primăriei Văleni, Consiliul Raional Cahul, VIA CAHUL, EcoScut, ,,Lunca Prutului”, ,,Best Tourism Villages”, ,,regiunea Cahul” și Ministerul Culturii al Republicii Moldova.

Autoare: Bianca Gorlenco

Articole similare