Publică un anunț
piatasud.md

Mai mulți au ales să studieze cu frecvență redusă. Vezi rezultatele preliminare ale admiterii la U. S. „B.P. Hasdeu” din Cahul

Mai mulți au ales să studieze cu frecvență redusă. Vezi rezultatele preliminare ale admiterii la U. S. „B.P. Hasdeu” din Cahul

Astfel, la studii de Licență cu frecventă la zi au fost admiși 102 persoane, atât cu finanțare de la buget, cât și în baza contractului. 

Potrivit listelor publicate pe usch.md, cea mai solicitată specialitate rămâne a fi „Dreptul”, aici au fost admiși 28 de persoane, iar cele mai nepopulare specialități printre candidații care au depus actele la Universitatea din Cahul este „Contabilitate” – 2 persoane admise; „Inginerie și management în construcții de mașini” – 4 persoane admise și „Administrație publică” – 4 persoane admise.

Pentru ciclul I studii de licență cu frecvență redusă au fost admise 109 persoane, cu 16 mai mult decât în sesiunea din 2022.

Aici, cea mai solicitată specialitate, de asemenea, este „Dreptul”. La această sesiune au fost admiși 41 de candidați. Una dintre extrem de solicitate specialități pentru cei care au dorit să-și obțină studiile de licență având frecvența redusă este „Pedagogie în Învățământ primar și pedagogie preșcolară”. De remarcat că la pedagogie, 20 de locuri sunt bugetare pe când la „Drept” doar în baza contractelor.

La Ciclul II, studii de Masterat, au fost admise 52 de persoane la 7 specialități. Acesta este un rezultat cu peste 26% mai mic decât în sesiunea de admitere 2022. Precizăm că anul trecut, au fost oferite locuri la 8 specialități, în comparație cu 7 specialități eligibile anul acesta.

Acum, candidații care au depus doar copiile actelor sunt obligați să depună originalele la universitate în perioada 2 – 4 august. Candidații admiși la studii cu achitarea taxei de stat trebuie să achite contractul până pe data de 4 august pe adresa: mun. Cahul, str. Independenței 1, biroul 105, și să solicite bonul de plată.

Articole similare