Publică un anunț
piatasud.md

Maia Sandu, după ce s-a vaccinat împotriva COVID-19: „Îi încurajez pe toți cetățenii să se imunizeze”

Maia Sandu, după ce s-a vaccinat împotriva COVID-19: „Îi încurajez pe toți cetățenii să se imunizeze”

Șefa statului, Maia Sandu, sa vaccinat împotriva virusului COVID-19 cu serul AstraZeneca. După ce și-a administrat prima doză de vaccin, președinta a îndemnat toți cetățenii Republicii Moldova să se vaccineze împotriva virusului, transmite tv8.md

„Mi-am administrat astăzi prima doză de vaccin și sunt aici pentru ca să-i încurajez pe toți cetățenii Republicii Moldova, care încă nu s-au vaccinat, să facă acest lucru. Este foarte important. Mulți dintre noi am pierdu oamenii dragi, unii au pierdut locuri de muncă. Majoritatea suferă că nu-și pot vedea apropiații. Pentru apune capă acestor nenorociri, pentru a ieși din această pandemie, singura soluție este să ne vaccinăm. Mă bucur să anunț că în următoarele zile vom avea vaccin pentru toți care vor să se vaccineze. Acum este important să conștientizăm cât de important este acest proces. Trebuie să ne informăm din surse sigure. Sunați-vă medicul de familie, programați-vă pentru vaccinare”, a declarat Maia Sandu, după vaccinare.

„Cu cât mai repede ne vaccinăm cu atât mai repede ieșim din această criză. Importantă să ajungem la toți cetățenii și să confruntăm cea mai gravă problemă”, a menționat președinta.

Ieri, 6 mai, au fost administrate 11 344 de doze de vaccin, fiind un record.  De la începutul campaniei de imunizare și până ieri, în Republica Moldova au fost administrate 171 820 de doze de vaccin împotriva virusului COVID-19.

Potrivit informațiilor prezentate ieri, 6 mai de Ministerul Sănătății, cu prima doză a fost administrată la 150 173 de persoane, iar cu cea de-a doua doză au fost imunizați peste 21 de mii de oameni.

Articole similare