Publică un anunț
piatasud.md

Maia Sandu, după demisia premierului Gavrilița: În pofida unor provocări fără precedent, țara a fost guvernată responsabil cu multă atenție

Maia Sandu, după demisia premierului Gavrilița: În pofida unor provocări fără precedent, țara a fost guvernată responsabil cu multă atenție

După ce premierul Natalia Gavrilița și-a anunțat demisia, președintele R. Moldova, Maia Sandu, a venit cu o reacție.

„Am luat act de demisia doamnei Prim-ministre Natalia Gavrilița. Îi mulțumesc mult pentru sacrificiul și eforturile enorme de a conduce țara într-o perioadă cu atâtea crize. În pofida unor provocări fără precedent, țara a fost guvernată responsabil, cu multă atenție și muncă dedicată. Avem stabilitate, pace și dezvoltare – acolo unde alții doreau război și faliment. Mulțumim mult, Natalia!”, a scris Maia Sandu pe Facebook.

În aceeași postare, șefa statului a precizat că urmează consultările cu fracțiunile parlamentare privind înaintarea unei noi candidaturi la funcția de premier.

„Urmând procedurile legale, în urma demisiei Prim-Ministrei, voi avea consultări cu fracțiunile parlamentare și, ulterior, voi desemna un candidat la funcția de Prim-ministru al Republicii Moldova”, a punctat Maia Sandu.

Precizăm că, Natalia Gavrilița a anunțat că își dă demisia. Decizia a fost anunțată de către aceasta cu puțin timp în urmă, cadrul unui briefing de presă care a avut loc la Guvern. Anterior în presă a fost vehiculată o eventuală demisie, pe care șefa Guvernului de la Chișinău a negat-o.

Articole similare