Publică un anunț
piatasud.md

Maia Sandu în vizită la Leova: ”Vom continua să investim în dezvoltarea comunităților locale”

Maia Sandu în vizită la Leova: ”Vom continua să investim în dezvoltarea comunităților locale”

Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, a efectuat ieri, 7 martie, o vizită în raionul Leova, unde a discutat cu mai mulți antreprenori și a vizitat localitățile Filipeni și Tigheci.

În cadrul întâlnirii cu antreprenorii din Leova, aceasta a discutat despre problemele cu care se confruntă companiile mici și mijlocii și a îndemnat aceștia să acceseze programele de dezvoltare oferite de Organizația pentru Dezvoltarea Antreprenoriatului.

În Filipeni și Tigheci, Maia Sandu a vorbit cu locuitorii despre problemele cu care se confruntă comunitățile și a subliniat importanța investițiilor în dezvoltarea acestora. În plus, președinta a amintit despre proiectele de succes din comunitate, precum apeductul extins cu ajutorul finanțării europene și a Agenției germane GIZ, iluminatul stradal realizat cu contribuția băștinașilor stabiliți peste hotare, dar și dotarea gimnaziului din Filipeni cu calculatoare și table interactive.

”Cu sătenii din Filipeni și Tigheci am discutat despre grijile lor, i-am asigurat că vom face totul pentru a păstra pacea și stabilitatea în Moldova și că vom continua să investim în dezvoltarea comunităților locale”, a spus președinta.

În ceea ce privește Tigheci, Maia Sandu a remarcat că localitatea se dezvoltă în ciuda crizelor cu care se confruntă țara. În prezent, este în construcție apeductul din comună, iar localnicii colectează deșeurile în tomberoane speciale, cumpărate cu ajutorul financiar al Suediei. În plus, primăria a elaborat Planul urbanistic al comunei în cadrul Programului Satul European.

Președinta a subliniat angajamentul Guvernului de a sprijini întreprinderile mici și mijlocii din țară și că dezvoltarea economică este o prioritate.

Paște fericit!
Paște fericit!

Articole similare