Publică un anunț
piatasud.md

Maia Sandu la Cahul: Nu culoarea politică trebuie să determine deciziile de alocare a fondurilor pentru proiectele de dezvoltare

Maia Sandu la Cahul: Nu culoarea politică trebuie să determine deciziile de alocare a fondurilor pentru proiectele de dezvoltare

În această dimineață a avut loc vizita de lucru a Președintei Republicii Moldova, Maia Sandu la Cahul. În cadrul vizitei, Președinta țării s-a întâlnit cu primarii din raionul Cahul și medicii de la Spitalul Raional Cahul. 

Întâlnirea cu  primarii localităților a avut loc în incinta Universității de Stat B.P. Hasdeu din Cahul. În cadrul întâlnirii s-au discutat problemele localităților, și modul de soluționare a acestora. 

„Administrața publică locală este un pilon important a procesului democratic. Doar atunci când toți actorii politici, atunci când statul, cei care formează statul vor respecta Administrația Publică Locală, independenta APL, atunci și procesul democratic va fi sănătos. Asta în primul rând înseamnă să înceteze toate acțiunile de intimidare și hărțuire a APL. Asta înseamnă independența și corectitudinea, echitatea în alocarea resurselor de la bugetul de stat. Nu culoarea politică trebuie să determine deciziile de alocare a fondurilor pentru proiectele de dezvoltare ci necesitatea localităților și capacitatea APL să implementeze aceste proiecte într-un mod corect și eficient” s-a adresat Președinta către primarii din raionul Cahul. 

Totodată, Maia Sandu a menționat că a solicitat un audit a modului în care au fost folosiți banii din Fondurile Ecologic și de Dezvoltare Regională. 

De asemenea, Președinta a acut o întrevedere cu Nicolae Dandiș, Primarul mun. Cahul, a efectuat o vizită la Spitalul Raional Cahul și Incubatorul de Afaceri din Cahul. 

Articole similare