Publică un anunț
piatasud.md

Maia Sandu la Cahul: Personalul medical se descurcă, oamenii rezistă și fac imposibilul. Nu se descurcă autoritățile // VIDEO

Maia Sandu la Cahul: Personalul medical se descurcă, oamenii rezistă și fac imposibilul. Nu se descurcă autoritățile // VIDEO

Președinta PAS, însoțită de 2 deputați a vizitat astăzi Spitalul Raional Cahul, venind cu o donație pentru instituție. Donația reprezintă un monitor de monitorizare a funcțiilor vitale.

„Suntem la Cahul pentru a avea întâlniri cu oamenii de aici, vrem să știm cum se descurcă oamenii din localitățile din raionul Cahul pentru că trecem și printr-o criză sanitară fără precedent și printr-o criză economică. Agenții economici au mari probleme, oamenii își pierd locurile de muncă, oamenii au foarte mari semne de întrebare în raport cu ziua de mâine. Vrem să vedem cu ce putem să-i ajutăm” ne-a declarat Maia Sandu.

Oleg Creciun, Directorul Spitalului Raional Cahul, a descris pe scurt situația care este la spital, generată de COVID-19. La moment sunt circa 30 de pacienți care se tratează în IMSP SR Cahul.

„Personalul medical se descurcă, oamenii rezistă și fac imposibilul. Nu se descurca autoritățile, pentru că au comis foarte multe greșeli în administrarea acestei crize sanitare, și insistă să facă aceleași lucruri chiar dacă rezultatele sunt proaste. Problema principală este că omul nu vrea să învețe din propriile greșeli, și asta este situația ministerului și guvernului, fiindcă există experiență, specialiști, doctori și manageri de spitale care au propuneri foarte bune, dar aceste propuneri sunt ignorate. De aceea avem o stare atât de proasta, răspândirea virusului, creșterea numărului de îmbolnăviri, iar aceasta are efecte pentru toate domeniile” ne-a mai declarat doamna Maia Sandu.

Totodată, Maia Sandu a făcut un apel către guvernanți să aplice urechea la sfaturile medicilor, la sfaturilor directorilor de spitale si sa corecteze măsurile care le întreprind.

Potrivit deputatului Ion Groza, donația vine drept răspuns la solicitarea medicilor din Cahul.

„La finele lunii iunie am adus în dar spitalului  un concentrator de oxigen și câteva seturi de echipament de protecție. Atunci ni s-a spus că este mare nevoie de un monitor de monitorizare a funcțiilor vitale și am decis să ne implicăm să să-l procuram pentru spitalul din Cahul. Vreau să apreciez încă o dată munca medicilor noștri” ne-a declarat Ion Groza.

CITEȘTE ȘI : Doi deputați au donat Spitalului din Cahul un concentrator de oxigen //VIDEO

Articole similare