Publică un anunț
piatasud.md

Maia Sandu: Oricât de greu ne va fi tuturor, statul va fi alături de cetățeni

Maia Sandu: Oricât de greu ne va fi tuturor, statul va fi alături de cetățeni

Președinta țării, Maia Sandu, a cerut Guvernului să pregătească un program de acțiuni anticriză pentru susținerea afacerilor mici și mijlocii, inclusiv în agricultură, și pentru sprijinirea oamenilor cu venituri mici, în contextul crizelor din ultima perioadă ce au afectat Moldova. Maia Sandu s-a adresat cetățenilor azi, 18 martie.

„Războiul din Ucraina a declanșat o nouă criză care va avea consecințe de durată pentru țara noastră. Simțim cu toții scumpirile la produsele de consum și carburanți. S-au oprit importurile și exporturile spre est, iar asta afectează și consumatorii, și agenții economici din Moldova. Am cerut Guvernului să pregătească un program de acțiuni anticriză pentru susținerea afacerilor mici și mijlocii, inclusiv în agricultură, și pentru sprijinirea oamenilor cu venituri mici. Lansarea proiectelor de infrastructură la nivel național și local va crea mai multe locuri de muncă și va consolida reziliența țării. Micii fermieri trebuie sprijiniți pentru a începe la timp lucrările agricole” a spus Maia Sandu.

Președinta a menționat că în următoarele luni, cetățenii vor resimți efectele crizei regionale, dar a promis că statul va fi alăturui de cetățenii săi și îi va susține.

„În lunile ce vin, va trebui să muncim mai mult, să economisim, să fim mai adaptabili. Vom rezista, așa cum au făcut-o părinții și buneii noștri. Vă promit – oricât de greu ne va fi tuturor, statul va fi alături de cetățeni. Acționând cu omenie, prudență și responsabilitate, împreună, vom ieși mai puternici din această perioadă”, a punctat Președinta Moldovei.

Amintim că pe 24 februarie, Rusia a Invadat Ucraina, țara vecină fiind de mai bine de 20 de zile în război deschis. În aceste zile, hotarul Republicii Moldova a fost traversat de mii de refugiați ucraineni.

Articole similare