Publică un anunț
piatasud.md

Maia Sandu va avea astăzi consultări cu fracțiunile şi grupurile parlamentare

Maia Sandu va avea astăzi consultări cu fracțiunile şi grupurile parlamentare

Astăzi, Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, va avea consultări cu fracțiunile şi grupurile politice parlamentare, comunică MOLDPRES.

Potrivit serviciului de presă al Președinției, consultările vor avea loc la sediul Președinției, după următorul program: ora 11.30 – Fracțiunea Partidului Socialiştilor, ora 12.30 – Fracțiunea PAS, ora 14.00 – Fracțiunea ACUM, Platforma DA, ora 15.00 – Fracțiunea Partidului Democrat, ora 16.00 – Fracțiunea Partidului Şor, ora 16:30 – Grupul Parlamentar Pro Moldova.

La ora 18:00, Maia Sandu, va susține o conferință de presă.

Ion Chicu, a anunțat în dimineața zilei de 23 decembrie intenția sa de a pleca din funcție. Potrivit lui, astfel s-a făcut primul pas pentru declanșarea alegerilor parlamentare anticipate. Ulterior, acesta a declarat că el și mai mulți miniștri vor asigura interimatul doar până la sfârșitul anului.

Potrivit legislației, Cabinetul de miniștri ar urma să fie în exercițiu până la depunerea jurământului de către membrii noului Guvern. În perioada în care este demisionar, acesta va îndeplini doar funcții de administrare a treburilor publice. 

De asemenea, Președintele țării este obligat să inițieze consultări cu fracțiunile parlamentare pentru formarea unui nou Guvern. Termenul limită pentru investirea noului Cabinet de miniștri este de trei luni. Dacă în această perioadă nu este votat un nou Cabinet de miniștri, legislativul este dizolvat și  se declanșează alegeri parlamentare anticipate.

Articole similare