Publică un anunț
piatasud.md

„Majorette Show” din Cahul a luat bronzul la European Majorettes Championship 2023

© sursa: visitcahul.md

Echipa de majorete din Cahul „Majorette Show” a obținut medalia de bronz la European Majorettes Championship 2023, desfășurat în perioada 5-8 octombrie la Plovdiv, Bulgaria.

Competiția a reunit echipe din toată Europa, inclusiv din țări precum Belgia, Croația, Anglia, Cehia, Italia, Franța și altele.

În cadrul campionatului, sub conducerea Maestrului în Artă Rodica Panășescu, „Majorette Show” a obținut locul III la categoriile Juvenile și Junior, secțiunea Traditional Pompons Corps.

Campionatul European de Majorete se desfășoară o dată pe an și la acesta pot participa doar țările care au o Federație și sunt afiliate Federației Europene a Majoretelor și Baton Twirling.

„Noi suntem abia de trei ani pe arena aceasta, suntem foarte-foarte fragezi pe lângă țările care practică de foarte mulți ani în acest gen de dansuri. Sunt țări care practică de mai mult de 50 de ani, au tradiții, au generații întregi… Sunt foarte emoționată că ne-a reușit să luam medalii și la categoria Juniori și pentru Juvenile. Sunt mândră pentru țara mea, sunt mândă pentru discipolii mei. Am trăit niște emoții de nedescris, deoarece am avut responsabilitate maximă pentru țară”, a declarat Rodica Panășescu, conducător artistic „Majorette Show”.

De asemenea, Președinta Federației Naționale de Majorete din R. Moldova, adus mulțumiri Primăriei mun. Cahul și a felicitat reprezentanții Federației pentru performanță.

„Vreau să le mulțumesc copiilor care au participat și au depus atâta efort, părinții care i-au susținut, astfel încât am reușit cu demnitate să reprezentăm țara noastră mică și frumoasă. Drapelul Republicii Moldova este pe arena europeană și este reprezentată cu demnitate. Succesul depinde de disciplină, muncă și multe, multe ore de antrenament”, a adăugat Rodica Panășescu.

Amintim că ansamblul „Iuventa” este unul dintre cele mai titrate colective artistice din mun. Cahul. Iar Majorette Show este la al treilea an de activitate. În palmaresul dansatorilor sunt trofee și locuri de frunte la competițiile și festivalurile naționale și internaționale.

Articole similare