Publică un anunț
piatasud.md

„Mărfurile nedeclarate au fost ridicate”. Două autocamioane și un microbuz intenționau să introducă ilegal mărfuri în țară

„Mărfurile nedeclarate au fost ridicate”. Două autocamioane și un microbuz intenționau să introducă ilegal mărfuri în țară

Cele două cazuri au fost înregistrate în posturile vamale Leușeni, respectiv Cahul, în cadrul controlului de specialitate a două autocamioane ce transportau mărfuri în adresa agenților economici rezidenți.

În primul caz, controlului a fost supus un autocamion ce transporta marfă din Spania spre Republica Moldova. Astfel, în urma controlului fizic, în habitaclu și lăzile laterale ale camionului, de către funcționarii vamali au fost depistate mărfuri de larg consum (articole vestimentare, unelte electrice, ș.a.) în cantități comerciale, nedeclarate controlului vamal.

La Cahul, controlului a fost supus un autocamion ce transporta motorină, iar în rezultatul controlului, în habitaclu camionului a fost depistat un lot comercial de ochelari pentru vedere, nedeclarat controlului vamal. 

Tot în această dimineață, Serviciul Vamal informează că funcționarii postului vamal Cahul au supus controlului de specialitate un microbuz de model “Mercedes Sprinter”, ce se deplasa din Bulgaria spre Republica Moldova.

În rezultatul controlului vamal, sub banchetele mijlocului de transport, precum și printre bagaje personale, a fost depistat un lot comercial de lămpi solare, nedeclarat organului vamal.

În consecință mărfurile nedeclarate au fost ridicate, iar cercetările continuă.

Articole similare