Publică un anunț
piatasud.md

MECC: O școală şi 68 de clase din ţară activează la distanţă din cauza carantinei

MECC: O școală şi 68 de clase din ţară activează la distanţă din cauza carantinei

Situația din data de 22 ianuarie arată că o instituție de învățământ general şi 68 de clase din țară activează la distanță din cauza carantinei. Numărul elevilor testați pozitiv cu COVID-19 este de 132, iar 1776 de elevi au fost plasați în regim de autoizolare, transmite MOLDPRES cu referire la Ministerul Educației, Culturii și Cercetării (MECC).

Conform ministerului, 153 de cadre didactice au fost confirmate pozitiv cu noul coronavirus și 74 se află în izolare. Din personalul nedidactic și auxiliar au fost infectate cu noul virus 54 de persoane, iar alte 27 se află în autoizolare. „În învățământul profesional tehnic, în perioada 18-22 ianuarie, au fost înregistrați 12 elevi testați pozitiv cu virusul Sars-Cov-2, un cadru didactic și trei angajați din personalul nedidactic și auxiliar. De asemenea, cinci grupe de elevi sunt plasate în autoizolare”, indică MECC

În învățământul superior, în perioada 18-22 ianuarie, este un student testat pozitiv cu Covid-19. Trei cadre didactice au fost confirmate pozitiv cu noul coronavirus, în autoizolare se află două. Din personalul nedidactic și auxiliar a fost infectată o persoană, iar trei se află în autoizolare.

În învățământul de educație timpurie, trei grădinițe și 14 grupe de copii se află în carantină. Copii confirmați pozitiv cu virusul COVID-19 sunt 6, iar alți 496 se află în autoizolare. 51 de cadre didactice au fost confirmate pozitiv cu noul coronavirus, în autoizolare se află 70. Din personalul nedidactic și auxiliar au fost infectate cu noul virus 67 de persoane, iar alte 55 se află în autoizolare, potrivit sursei citate.

Ministerul Educației, Culturii și Cercetării reiterează îndemnul către managerii instituțiilor de învățământ, cadrele didactice și elevi să respecte în continuare toate măsurile de protecție împotriva virusului COVID-19.

Articole similare