Publică un anunț
piatasud.md

Medicamentul anti-COVID Molnupiravir a fost autorizat și poate fi procurat în farmaciile din Moldova

Medicamentul anti-COVID Molnupiravir a fost autorizat și poate fi procurat în farmaciile din Moldova

Comisia Medicamentului a autorizat produsul farmaceutic Molnupiravir indicat pentru tratamentul anti COVID-19. Printre deciziile Comisiei se mai numără autorizarea, în premieră, a 15 medicamente, comunică MOLDPRES.

Potrivit datelor Agenției Medicamentului și Dispozitivelor Medicale (AMDM), Comisia Medicamentului din cadrul AMDM a decis autorizarea produsului farmaceutic Molnupiravir, capsule 200 mg N10, N40 – medicament indicat în tratarea formelor ușoare și moderate de COVID-19, prin procedura condiționată. În acest sens, în regim de urgență urmează a fi avizat prețul produsului, iar după publicarea Ordinului în Monitorul Oficial, preparatul va putea fi plasat pe piața farmaceutică din Republica Moldova.

Conform sursei citate, medicamentul Molnupiravir poate fi găsit deja în farmacii, după ce luna trecută AMDM a oferit pentru doi producători permis de import, prin procedura de emitere a autorizaţiei de import a medicamentelor neînregistrate.

Molnupiravir este indicat pentru tratamentul formelor ușoare până la moderate ale infecției COVID-19 la adulți și care au cel puțin un factor de risc pentru dezvoltarea unei forme severe a bolii. Astfel de factori de risc sunt obezitatea, vârsta înaintată (60 de ani), diabetul zaharat sau bolile cardiace.

În total, membrii Comisiei Medicamentului au avizat autorizarea a 46 de produse medicamentoase, dintre care 15 primar (în premieră) și 31 repetat.

Articole similare