Publică un anunț
piatasud.md

Mihai Popșoi : ,,Sunt sigur că atât R. Moldova, cât și Ucraina vor deveni membri ai Uniunii Europene cât mai curând posibil”

Mihai Popșoi : ,,Sunt sigur că atât R. Moldova, cât și Ucraina vor deveni membri ai Uniunii Europene cât mai curând posibil”

Șeful diplomației Republicii Moldova Mihai Popșoi a participat la Forumul de Securitate a Mării Negre, ce s-a desfășurat în orașul Odesa, Ucraina.

În cadrul panelului cu genericul “Trasarea căilor pentru rezolvarea conflictului transnistrean”, Mihai Popșoi a făcut o retrospectivă a evoluțiilor în dosarul transnistrean și a provocărilor actuale cu care se confruntă Republica Moldova, în contextul războiului din Ucraina.

„Cu referire la principalele obiective ale rezolvării conflictului transnistrean am reiterat necesitatea menținerii dialogului constant dintre Chișinău și Tiraspol, prevenirea escaladării situației de securitate și reintegrarea treptată a regiunii transnistrene. Angajamentul nostru pentru o soluționare pașnică, cu respectarea suveranității și integrității teritoriale a Republicii Moldova în cadrul granițelor recunoscute internațional, rămâne unul ferm”, a spus Mihai Popșoi.

Totodată, ministrul a vorbit și despre războiul nejustificat al Federației Ruse împotriva Ucrainei.

„Acest război trebuie oprit imediat! Oamenii trebuie să trăiască în liniște și pace. Cu părere de rău, efectele agresiunii militare ruse împotriva Ucrainei sunt puternic resimțite și în țara noastră. Astăzi, Ucraina luptă și pentru independența Republicii Moldova și numai datorită curajului poporului ucrainean au fost evitate cele mai sumbre scenarii”, a spus oficialul de la Chișinău.

În cadrul panelului, Mihai Popșoi a detaliat și pașii pe care îi întreprinde R. Moldova pentru a se integra în marea familie europeană.

„Sunt sigur că atât Republica Moldova, cât și Ucraina, vor deveni membri ai Uniunii Europene cât mai curând posibil. Cu toții ne dorim să locuim în pace și în bunăstare într-o casă comună europeană”, a spus Mihai Popșoi.

Ministrul a discutat cu Guvernatorul Regiunii Odesa, Oleh Kiper, pe care l-a asigurat de tot sprijinul R. Moldova și i-a mulțumit pentru că Ucraina apără Republica Moldova și întreaga Uniune Europeană.

Articole similare