Publică un anunț
piatasud.md

Mijloc de transport cu două certificate de înmatriculare în punctul de trecere Cahul

Mijloc de transport cu două certificate de înmatriculare în punctul de trecere Cahul

Polițiștii de frontieră au identificat în fluxul transfrontalier un mijloc de transport cu două certificate de înmatriculare, care ar fi fost eliberate de către autoritățile din Germania, dintre care unul neveridic. Incidentul a fost consemnat în punctul de trecere al frontierei Cahul, fiind documentat un locuitor al raionului Nisporeni.

Pentru autorizarea ieșirii din Republica Moldova la linia de control s-a apropiat un conațional la volanul unui microbuz de model Volkswagen LT, înmatriculat pe teritoriul Uniunii Europene. În timpul controlului, în portbagajul mașinii au fost depistate câteva seturi cu detalii de mobilier, care urmau să fie transmise unei rude aflate în Germania, a declarat conducătorul auto.

În baza analizei de risc angajații Poliției de Frontieră au recurs la verificări suplimentare. Astfel, în parasolarul microbuzului a fost găsit un alt certificat de înmatriculare al mijlocului de transport eliberat de către autorităților germane, identic cu cel prezentat la control de către șofer. Actul fiind supus examinării cu tehnica specială s-a constatat că nu este autentic, întrucât lipseau elementele de protecție.

Audiat, tânărul de 23 de ani, originar din raionul Nisporeni, a comunicat că nu este în cunoștință de cauză referitor la cele depistate. 
Documentul neveridic a fost ridicat și transmis în adresa laboratorului tehnico-juridic. Pe numele moldoveanului a fost întocmit proces-verbal de audiere și constatare a infracţiunii prevăzute de art. 361 al. 1 Cod Penal al Republicii Moldova.

Articole similare