Publică un anunț
piatasud.md

Ministerul Apărării: Îndemnăm cetățenii să nu se îngrijoreze atunci când observă vehicule militare deplasându-se pe drumurile naționale

Ministerul Apărării: Îndemnăm cetățenii să nu se îngrijoreze atunci când observă vehicule militare deplasându-se pe drumurile naționale

Ministerul Apărării a venit câteva minute în urmă cu precizări privind tehnica militară care a fost văzută deplasându-se pe artera principală a municipiului Cahul, ieri, în jurul orei 22:00.

Tehnică militară, potrivit comunicatului, a fost observată și pe străzile din Chișinău.

”În legătură cu informațiile privind deplasarea, noaptea trecută, a unor unități de tehnică militară pe străzile municipiului Chișinău și Cahul, Ministerul Apărării face următoarele precizări:Tehnica militară este din dotarea Armatei Naționale și se deplasa spre centrele de instruire, acolo unde urmează să participe la exercițiul ”Scutul de foc 2022”, care va avea loc în perioada 12-23 septembrie curent” se pune în comunicatul Ministerului Apărării.

Potrivit acestuia, antrenamentele fac parte din planul de instruire al Armatei Naționale pentru anul curent.

„Îndemnăm cetățenii să nu se îngrijoreze atunci când observă vehicule militare deplasându-se pe drumurile naționale și să se abțină de la distribuirea imaginilor în spațiul online, ceea ce ar putea genera dezinformări” este menționat în comunicat.

Precizăm că mai multe camioane cu tunuri de artilerie au fost filmate duminică, în jurul orei 22:00, cum traversează centrul municipiului Cahul. Videoul postat de un cahulean a acumulat peste 130 mii de vizualizări pe o rețea de socializare. Ministerul Apărării a venit cu precizări abia după ora 14:00 a doua zi.

Articole similare