Publică un anunț
piatasud.md

Ministerul Economiei va oferi granturi întreprinderilor mici și mijlocii care activează în domeniul inovațiilor digitale

Ministerul Economiei va oferi granturi întreprinderilor mici și mijlocii care activează în domeniul inovațiilor digitale
© sursa foto: unica.md

Ministerul Economiei, prin intermediul ODIMM, va oferi granturi întreprinderilor mici și mijlocii care activează în domeniul inovațiilor digitale. Programul a fost aprobat astăzi în cadrul ședinței de Guvern.

Obiectivul programului constă în acordarea finanțării nerambursabile sub formă de granturi ÎMM-urilor pe componentele de inovare digitală, tehnologie verde și producție sustenabilă în următoarele domenii: tehnologia informației și comunicațiilor, media digitală, fabricație, agricultură, educație, sănătate, servicii financiare, industrii creative, e-Comerț, reciclare.

Startup-urile tehnologice vor beneficia de finanțare nerambursabilă sub formă de granturi în limita de 80% din costurile legate de dezvoltarea și promovarea produselor și/sau serviciilor, dar nu mai mult de 500.000 lei.

Programul a fost elaborat în cadrul Acordului de parteneriat cu proiectul „Tehnologiile viitorului”, finanțat de Agenția pentru Dezvoltare Internațională a Statelor Unite ale Americii și va fi finanțat din alocările bugetare, precum și din surse externe ale partenerilor de dezvoltare.

Articole similare