Publică un anunț
piatasud.md

Moldovenii cu buletin românesc, în alertă: A fost limitat numărul de persoane care pot avea domiciliul la aceeași adresă

Moldovenii cu buletin românesc, în alertă: A fost limitat numărul de persoane care pot avea domiciliul la aceeași adresă

Camera Deputaţilor din Parlamentul Romniei a votat o propunere legislativă ce aduce modificări legate de evidenţa, domiciliul, reşedinţa şi actele de identitate ale cetăţenilor români.

Este vorba de propunerea legislativă pentru modificarea Ordonanţei de urgenţă 97/2005 privind evidenţa, domiciliul, reşedinţa şi actele de identitate ale cetăţenilor români, stabilind că la o adresă nu pot fi înregistrate cu cartea de identitate mai mult de zece persoane.

„Nu poate fi înscrisă în actul de identitate adresa de domiciliu dacă în Registrul Naţional de Evidenţă a Persoanelor sunt înregistrate mai mult de 10 persoane la adresa respectivă. Limita nu se aplică în cazul titularului unui drept locativ asupra imobilului situat la adresă sau membrilor familiei extinse. Prin familie extinsă să înţelege titularul dreptului locativ, soţul, soţia acestuia, rudele titularului şi cele în linie colaterală până la al patrulea grad inclusiv”, prevede proiectul.

Nerespectarea acestei prevederi se sancţionează cu amendă de până la 150 de lei românești.

Potrivit actului normativ adoptat, „persoanele defavorizate care nu pot face dovada adresei de domiciliu, aceasta se înscrie în baza adeverinţei eliberate de către unitatea administrativ-teritorială din care rezultă adresa la care se stabileşte domiciliul”.

Proiectul mai prevede că „de la data realizării condiţiilor tehnice pentru eliberarea cărţii electronice de identitate, cererea pentru eliberarea cărţii electronice de identitate se soluţionează de către orice serviciu public comunitar de Evidenţă a Persoanelor, indiferent de locul de domiciliu sau reşedinţa persoanelor fizice”.

Articole similare