Publică un anunț
piatasud.md

Moldovenii vaccinați și cu test negativ la COVID-19 pot intra în România fără a sta în carantină

Moldovenii vaccinați și cu test negativ la COVID-19 pot intra în România fără a sta în carantină

România a relaxat condițiile de intrare pentru cetățenii străini. Moldovenii care sunt vaccinați sau posedă test negativ la COVID-19 pot intra în țara vecină fără a sta în carantină, transmite tv8.md.

Pe 27 mai, Guvernul de la București a stabilit noi măsuri de relaxare care vor intra în vigoare de la 1 iunie, scrie digi24.ro. S-a propus eliminarea interdicțiilor de intrare în România a cetățenilor străini și apatrizi.

Astfel, pot intra în România fără carantină persoanele vaccinate, cei care au trecut prin boală în intervalul de cel mult 90 de zile, cei cu test PCR negativ. Copiii până la 16 ani pot intra în baza unui test negativ. Străinii pot intra în România în scopuri turistice.

„S-a creat cadrul legal pentru intrarea pe teritoriul României a cetățenilor străini, apatrizii cu scop turistic, de la 1 iunie”, a spus premierul român Florin Cîțu.

Prin hotărârea Comitetului Național pentru Situații de Urgență (CNSU) au fost induse noi excepții de la măsura carantinei pentru persoanele care sosesc în România din zone de risc epidemiologic. Este vorba despre:

  • persoanele trecute prin boală și aflate între a 14-a și a 90-a zi de la data confirmării;
  • copiii cu vârsta mai mică sau egală de trei ani, fără a fi necesară prezentarea rezultatului negativ al unui test PCR pentru infecția cu virusul sars-cov-2;
  • copiii cu vârsta mai mare de trei ani și mai mică de 16 ani dacă prezintă rezultatul negativ al testului PCR.
  • persoanele care rămân pe teritoriul României pe o perioadă mai mică de trei zile și prezintă un test negativ de sras-cov-2.

Articole similare