Publică un anunț
piatasud.md

Moldovenii vor avea nevoie de autorizație electronică de călătorie pentru a avea acces în Israel

Moldovenii vor avea nevoie de autorizație electronică de călătorie pentru a avea acces în Israel

Cetățenii moldoveni vor trebui să obțină autorizație electronică de călătorie pentru a avea acces în Israel, informează Ambasada Republicii Moldova în Israel.

Potrivit unui comunicat al ambasadei țării noastre în Israel, R. Moldova va fi impusă să răspundă cu decizii reciproce, în contextul lansării și implementării, începând cu 1 iulie curent, a sistemului electronic de autorizare a călătoriilor, Sistemul ETA-IL.

„Sistemul ETA-IL va avea un impact asupra călătorilor moldoveni în Israel, mulți dintre care sunt angajați ai companiilor israeliene, și, de fapt, va atrage unilateral încetarea regimului fără vize cu Republica Moldova de către Statul Israel”, a declarat ambasadorul Republicii Moldova în Statul Israel, Alexandr Roitman, transmite Moldova1.

Conform sursei citate, Republica Moldova urmează să impună un sistem similar de aprobare prealabilă pentru israelieni pentru a proteja drepturile cetățenilor săi, iar măsurile reciproce vor afecta și mii de pelerini religioși care merg anual în Ucraina, tranzitând țara noastră. Detaliile și formatul acțiunilor ulterioare sunt în curs de examinare de către autoritățile moldovenești și vor fi comunicate ulterior, precizează ambasada.

Republica Moldova a abolit unilateral regimul de vize cu Israelul în 2011, urmat de un Acord fără vize semnat de cele două țări în 2014.

Articole similare