Publică un anunț
piatasud.md

Am mai putea avea 7 cetățeni de onoare a orașului, 5 din ei nu sunt din Cahul

Am mai putea avea 7 cetățeni de onoare a orașului, 5 din ei nu sunt din Cahul

Un proiect de decizie în acest sens a fost propus pe ordinea de zi a Consiliului municipal Cahul care va avea loc pe 30 noiembrie 2022.

„Având în vedere suportul în dezvoltarea Filarmonicii municipale Cahul, ținând cont că municipiul Cahul este desemnat Capitala cultural creativă a R.Moldova” se spune în motivarea deciziei. 

Astfel, din lista de 7 persoane care ar urma să primească titlul onorific de cetățean de onoare a municipiului Cahul, doar fracții Vitalie și Vasile Advahov pot fi considerați cahuleni, restul candidaților sunt membri al Consiliului artistic al Filarmonicii municipale Cahul, iar cel mai onorific titlu le este desemnat în semn de apreciere pentru activitatea artistică și promovarea imaginii municipiului Cahul.

Proiectul de decizie prevede conferirea titlul ine cetățean de onoare a municipiului Cahul următorilor personalități: 

  1. Doga Eugen, compozitor, Artist al Poporului R. Moldova, dezvoltarea artei muzicale naționale și universale, membru al Consiliului artistic al Filarmonicii municipale Cahul ,în semn de apreciere pentru activitatea artistică și promovarea imaginii municipiului Cahul.
  2. Mustea Gheorghe, Artist al Poporului R. Moldova, membru al Consiliului artistic al Filarmonicii municipale Cahul, în semn de apreciere pentru activitatea artistică și promovarea imaginii municipiului Cahul.
  3. Rusnac Constantin, Artist al Poporului R. Moldova, membru al Consiliului artistic al Filarmonicii municipale Cahul, în semn de apreciere pentru activitatea artistică și promovarea imaginii municipiului Cahul.
  4. Advahov Vasile, Artist al Poporului R. Moldova, în semn de apreciere pentru activitatea artistică și promovarea imaginii municipiului Cahul.
  5. Advahov Vitalie, Artist al Poporului R. Moldova, în semn de apreciere pentru activitatea artistică și promovarea imaginii municipiului Cahul.
  6. Svetlana Bivol, maestru în arte, Președinta Uniunii Muzicienilor din R. Moldova, membru al Consiliului artistic al Filarmonicii municipale Cahul, în semn de apreciere și promovarea imaginii municipiului Cahul.
  7. Moraru – Vasilcău Natalia, maestru în artă, producător de emisiuni TV, membru al Consiliului artistic al Filarmonicii municipale Cahul, în semn de apreciere și promovarea imaginii municipiului Cahul.

Propunerea de a le oferi titlul de cetățean de onoare a fraților Vitalie și Vasile Advahov a fost enunțată de Nicolae Dandiș în cadrul serbării Hramului municipiului Cahul. Atunci, domnul primar a menționat: „Numai ei din cahuleni nu sunt cetățeni de onoare a municipiului”. 

Articole similare