Publică un anunț
piatasud.md

Muncă nedeclarată la 30 de companii. Dezvăluiri ale Inspectoratului Muncii

Muncă nedeclarată la 30 de companii. Dezvăluiri ale Inspectoratului Muncii

În luna mai, Inspectoratul de Stat al Muncii a efectuat controale la 189 de companii. În urma acestor verificări, s-au descoperit cazuri de muncă nedeclarată la 30 de companii, implicând un total de 140 de persoane care lucrau ,,la negru”.

Statisticile MMPS arată că fiecare a 4-a persoană din populația angajată activează informal în Republica Moldova, fiind create distorsionări pe piața muncii și inechități sociale și economice.

În acest context, Inspectoratul își continuă eforturile de a asigura respectarea legislației muncii și protecția drepturilor angajaților.

„MMPS și-a consolidat eforturile pentru reorganizarea și modernizarea Inspectoratului de Stat al Muncii, astfel încât să faciliteze activitatea de control efectuată în scopul depistării cazurilor de muncă informală. O inspecție a muncii eficientă care promovează practici de muncă legale și corecte, asigură atât respectarea drepturilor angajaților, cât și competitivitatea mediului de afaceri”, a specificat instituția.

Campania de monitorizare a muncii nedeclarate a fost lansată în noiembrie 2023. De la începutul campaniei, au fost depistate 751 de persoane care făceau muncă nedeclarată, iar 348 din aceştia au fost legalizaţi.

Articole similare