Publică un anunț
piatasud.md

Municipiul Cahul a fost primul oraș acceptat ca membru al UNESCO GNLC urmat de Chișinău

Municipiul Cahul a fost primul oraș acceptat ca membru al UNESCO GNLC urmat de Chișinău

Începând de astăzi, cahulenii pot participa în cadrul proiectelor internaționale cât și obține schimb de experiență în domeniul învățământului pe tot parcursul vieții.

De asemeni, este posibilă valorificarea potențialului instituțiilor de învățământ ale municipiului Cahul, precum și oportunitatea de a oferi diverse programe de studiu pentru toate categoriile de vârstă.

Toate acestea grație interesului și inițiativelor municipiului Cahul privind învățământul pe tot parcursul vieții. Fiind inspirați de bunele practici ale orașelor cu statut de Membru GNLC în vizita de studiu efectuată în Coreea de Sud de către dna consilier Svetlana Ciobanu, ca reprezentant al administrației municipiului Cahul, fiind implicată activ în pregătirea aplicației pentru aderare.

Menționăm că,  începând de astăzi, municipiul Cahul este primul oraș din țară care a fost acceptat ca membru al UNESCO GNLC (Rețeaua Globală a orașelor care învață pe tot parcursul vieții) alături de alte 54 de orașe din 27 de state (Belgia, Finlanda, Germania, Qatar, Korea, Thailanda ș.a.) printre care și municipiul Chișinău, care ne-a urmat cu succes exemplul.

UNESCO își implementează activitățile prin cele cinci domenii ale programului: educație, științe naturale, științe sociale și umane, cultură și comunicare și informare.

Astfel UNESCO sprijină cercetarea în educația comparată; și oferă expertiză și încurajează parteneriate pentru a consolida conducerea educațională națională și capacitatea țărilor de a oferi educație de calitate pentru toți. Aceasta includeo rețea internațională de 644 Catedre UNESCO, care implică peste 770 de instituții din 126 de țări.

Articole similare