Publică un anunț
piatasud.md

Municipiul Iași a donat 3 autospeciale pentru evacuarea deșeurilor pentru mun. Cahul //VIDEO

Municipiul Iași a donat 3 autospeciale pentru evacuarea deșeurilor pentru mun. Cahul //VIDEO

Donația vine drept urmare a acordului de înfrățire dintre cele două municipii. Autospecialele nu sunt noi, acestea până acum au fost în gestiunea operatorului local Salubris. 

Mașinile sunt fabricate în anul 2009, iar valoarea de inventar a fiecărei autospeciale este de peste 2 milioane de lei (500 mii roni). 

Astăzi, mașinile au ajuns la Cahul, iar în câteva zile vor ajunge în gestiunea întreprinderii municipale Gospodăria Comunal-Locativă Cahul și a serviciului Salubrizare. 

„Acest gest al Primăriei municipiului Iași, astăzi pentru Cahul va crește capacitatea de evacuare a deșeurilor, va îmbunătăți capacitățile acestor întreprinderi, în final să fie un oraș mai curat, lucru care l-am discutat anterior cu Primarul mun. Iași. Mă bucur că a acceptat acest lucru și a făcut acest gest considerabil pentru noi. Alte proiecte, care le-am discutat astăzi, vor fi derulate lunile următoare până la finalul anului. Sper foarte mult ca comunitatea cahuleana va aprecia aceste proiecte bilaterale care se derulează pentru binele comunității noastre” a declarat Nicolae Dandiș, Primarul mun. Cahul. 

Angajații de la Salubris au prezentat pe scurt anumite elemente de manevrare a autospecialelor. Până a ajunge pe străzile mun. Cahul, mașinile urmează a fi vămuite de către municipalitate.  

„Suntem înfrățiți cu orașul Cahul. Am venit cu o primă parte din donațiile care vor veni și în continuare, asistență tehnică, dar  și de altă natură, care vrem să o acordăm primăriei Cahul ca lucrurile sa meargă din ce din ce mai bine. Ne interesează foarte mult să știm că moldovenii se simt bine acasă. O să încercăm să facem și proiecte transfrontaliere prin care să atragem cât mai mulți bani europeni, există această oportunitate, noi deja lucrăm la aceasta” a declarat Mihai Chirica, Primarul mun. Iași. 

Precizăm că Iaşul s-a înfrăţit cu municipiul Cahul în martie 2021. În noiembrie 2021, Cahul a solicitat Iaşului, în baza acordului de înfrăţire, un sprijin pentru îmbunătăţirea sistemului de management al deşeurilor, principala deficienţă subliniată de autoritate fiind lipsa dotărilor tehnice.

Articole similare