Publică un anunț
piatasud.md

Nalangâte — rețeta străveche a unui desert delicios

Nalangâte — rețeta străveche a unui desert delicios

Nalangâte sau oladușchi sunt un desert tradițional cu un gust asemănător cu cel al clătitelor. Pentru mulți dintre noi acestea reprezintă gustul copilăriei. Amintiți-vă bucătăria caldă și plină de viață, în care mâinile mamei sau ale bunicii găteau cu pricepere aceste prăjituri, aroma cărora se răspândea în toată casa.

Nalangâte

Ingrediente

  • 2-3 ouă
  • Sare
  • Zahăr
  • Un litru de chefir
  • O linguriță de bicarbonat de sodiu
  • Făină

 Mod de preparare

  1. Într-un vas spargem două ouă și adăugăm sare și chefir. Amestecăm.
  2. Compoziția obținută se înfierbântă pe aragaz, fiind amestecată în continuu. După ce aceasta s-a încălzit, adăugăm o linguriță de bicarbonat de sodiu și continuăm să amestecăm.
  3. După ce conținutul s-a înfierbântat, adăugăm făina cernută până consistența devine mai groasă.
  4. Coținutul este prăjit în ulei pe tigaia încinsă. Nalangâtele sunt puse în tavă cu lingura și se prăjesc până devin rumene, apoi se întorc pe cealaltă parte.  

Nalangâtele se servesc cu miere de albine sau smântână.

Poftim la masă!

Articole similare