Publică un anunț
piatasud.md

Natalia Gavriliță despre cazul din Portul Giurgiulești: „Este inacceptabil ca oamenii să sufere din cauza iresponsabilității unor agenți economici”

Natalia Gavriliță despre cazul din Portul Giurgiulești: „Este inacceptabil ca oamenii să sufere din cauza iresponsabilității unor agenți economici”

Prim-ministra, Natalia Gavrilița după incendiile de la Portul Giurgiulești a venit cu o reacție pe pagina sa de Facebook.

”Este inacceptabil ca oamenii să sufere din cauza iresponsabilității unor agenți economici. La începutul săptămânii trecute am cerut tuturor ministerelor responsabile să investigheze rapid cauzele incendiilor repetate de la silozurile din portul Giurgiulești și să dispună măsurile necesare pentru înlăturarea consecințelor și prevenirea incidentelor de acest fel pe viitor.

Am cerut și cercetarea motivelor neimplementării la timp a concluziilor anterioare ale comisiilor interministeriale din ultimele luni ale anului trecut. Instituțiile statului continuă să lucreze și vor veni cu informații adiționale. Orice încălcări în procesul de construcție și exploatare vor fi sancționate conform legii, iar consecințele pentru oamenii din zonă, care au de suferit, dar și pentru mediu, trebuie să fie despăgubite.

În contextul celor întâmplate, voi dispune verificări la toate silozurile din țară pentru a evita astfel de incidente pe viitor, menționează prim-ministra”, Natalia Gavriliță pe pagina sa de Facebook.

Vezi și: Un alt rezervor din Portul Giurgiulești a fost prăbușit. Pompierii au localizat incendiul /VIDEO

Articole similare