Publică un anunț
piatasud.md

Natalia Gavrilița — Guvernul ar putea cere din nou prelungirea stării de urgență

Natalia Gavrilița — Guvernul ar putea cere din nou prelungirea stării de urgență

Starea de urgență ar putea fi extinsă în Republica Moldova pe o perioadă „până când nu vor mai fi riscuri”. Despre aceasta a declarat prim-ministra Natalia Gavrilița, în cadrul emisiunii „Puncte de reflecție” de la „Vocea Basarabiei”.

Întrebată de moderatoare când se va termina starea excepțională, Gavrilița a  răspuns: „Când nu vor mai fi condiții care necesită prelungirea stării de urgență. Când nu vor mai fi riscuri din cauza războiului, când nu vom mai avea riscuri în situația energetică”, a spus premierul.

Gavrilița a confirmat că Guvernul ar putea să mai meargă în Parlament să ceară stare de urgență: „Da, deocamdată continuăm să ne confruntăm cu riscuri în privința războiului, și aceste bombardamente care au loc regulat, și oricum suntem într-o situație dificilă pe plan energetic pentru că nu se respectă contractul pe care îl avem cu Gazprom. Noi primim mult mai puține resurse, cu aproximativ 56% în decembrie, decât cantitatea obișnuită. De aceea continuă să existe riscuri care ar necesita intervenția rapidă și urgentă a Guvernului”, a explicat prim-ministrul.

Amintim că starea de urgență a fost declarată pe 22 octombrie 2021, iar ulterior a fost extinsă de mai multe ori, fiind în vigoare până în prezent.

Articole similare