Publică un anunț
piatasud.md

Natalia Gavriliță: Tariful pentru primii 150 de metri cubi consumați pentru lunile februarie și martie nu se va schimba

Natalia Gavriliță: Tariful pentru primii 150 de metri cubi consumați pentru lunile februarie și martie nu se va schimba

Indiferent de decizia ANRE de majorare sau nu a tarifului pentru gazul natural, cetățenii vor plăti în continuare prețul stabilit pentru primii 150 de metri cubi. Anunțul fost făcut de Șefa executivului în debutul ședinței de astăzi a Guvernului.

„Indiferent de decizia pe care o va lua ANRE referitor la solicitarea Moldovagaz, fie că acceptă prețul propus de companie, fie că acceptă o creștere mai mică a tarifelor, pentru consumatorii casnici de gaze naturale, tariful pentru primii 150 de metri cubi consumați pentru lunile februarie și martie nu se va schimba. Vom rămâne la mecanismul pentru care primii 50 de metri cubi vor costa 6,8 lei, iar următorii 100 de metri cubi vor costa 7,9 lei. Vom veni cu programe de compensare și pentru anumiți agenți economici, la acest capitol avem în lucru mai multe scenarii”, a menționat Prim-Ministra. 

Moldovagaz a înaintat Agenției Naționale pentru Reglementare în Energetică o cerere privind creșterea tarifului mediu pentru furnizarea gazelor naturale consumatorilor finali la prețuri reglementate pentru anul 2022 de la 9 227 la 13 418 lei pentru o mie de metri cubi.

Astfel, tariful la gazele naturale furnizate se propune să fie ridicat de la 10,19 la 14, 43 lei (fără TVA) pentru un metru cub.

Articole similare