Publică un anunț
piatasud.md

NATO anunță că va desfășura forțe suplimentare în Europa de Est

NATO anunță că va desfășura forțe suplimentare în Europa de Est

NATO a anunțat că va desfăşura forţe suplimentare în Europa de Est şi va lua măsuri suplimentare pentru a întări şi mai mult capacitatea de descurajare şi apărare a Alianţei, după decizia Rusiei de a invada Ucraina.

„Am decis, în conformitate cu strategia noastră de apărare, să protejăm toate statele aliate și să adoptăm măsuri suplimentare pentru întărirea capacității de descurajare și apărare pe întreg teritoriul Alianței”, a precizat Consiliul Nord-Atlantic,digi24.ro

NATO a anunțat că va desfășura forțe terestre, aeriene și maritime.

„Vom desfășura forțe suplimentare terestre și aeriene defensive în estul NATO, precum și maritime. Am mărit nivelul de pregătire al forțelor noastre, pentru a putea face față tuturor scenariilor”, se arată în comunicatul Alianței Nord-Atlantice.

NATO a condamnat atacul Rusiei pe care l-a calificat drept o „gravă violare a dreptului internațional” și un act de agresiune asupra unui stat independent.

De asemenea, Alianța Nord-Atlantică a precizat că invazia Ucrainei reprezintă o gravă amenințarea la adresa securității euro-atlantice.

„NATO va continua să adopte toate măsurile necesare pentru a asigura securitatea și apărarea tururor statelor aliate”.

Articole similare