Publică un anunț
piatasud.md

Nicolae Botgros: Mai mari emoţii nu am avut de când trăiesc … să primesc o diplomă de Cetăţean de Onoare al raionului Cahul

Pe 1 iulie, în cadrul festivităţii de celebrare a 510 ani de la prima atestare documentară a oraşului Cahul, Maestrului Nicolae Botgros i-a fost înmânată diploma de Cetăţean de Onoare al raionului Cahul.

Maestrul a mulţumit tuturor pentru această distincţie şi a promis că de Hramul oraşului, pe 21 noiembrie, va veni la Cahul împreună cu orchestra „Lăutarii”.

Cu ocazia sărbătorii Maestrul Botgros a venit cu un mesaj de felicitare pentru locuitorii oraşului Cahul: „ Aş vrea din tot sufletul, pentru cahulenii mei, pentru pământenii mei, pe care îi iubesc din sufletul, pe care i-am cântat şi îi cânt în toate piesele mele, să îi felicit astăzi cu marea sărbătoare. Este sărbătoarea în primul rând a oamenilor, a celor care iubesc muzica, care iubesc binele pe pământ, care iubesc tradiţia şi folclorul. […]

Raionul Cahul îmi este cel mai sfânt, raionul Cahul îmi este cel mai dag, raionul Cahul îmi este în suflet, raionul Cahul este cu mine peste tot, oriunde mă duc în toată lumea.[…]

Aş vrea din suflet să le urez la toţi cahulenii, al toţi oameni raionului Cahul, să fie sănătoşi, să ştie că Nicolae Botgros familia Nicolae Botgros, familia lui Dumitru Botgros, Dumnezeu Să-l ierte, tatăl meu, totdeauna a servit lumea la nuntă, la veselie, oriunde nu am fost am stat în faţa lor şi am făcut lucruri frumoase – şi sunt gata să fac şi înainte.”

„Am primit o diploma pe care nu am primit-o niciodată in viaţa mea. Mai mari emoţii nu am avut de când trăiesc. Am primit Ordinul Republicii, am primit Ordinul României, dar să primesc o diplomă de Cetăţean de Onoare al raionului Cahul nu m-am aşteptat.” a declarat Nicolae Botgros cu privire la titlul de Cetăţean de Onoare al raionului Cahul.

Precizăm că titlul de Cetăţean de Onoare al raionului Cahul a fost conferit lui Nicolae Botgros în luna aprilie a.c., în cadrul şedinţei Consiliului raional Cahul. Deţinător al titlului de Cetăţean de Onoare al raionului Cahul este şi academicianul Eugen Grebenicov.

Nicolae Botgros s-a născut pe 25 ianuarie 1953, în satul Badicu, raionul Cahul, într-o familie de lăutari.

Articole similare