Publică un anunț
piatasud.md

Nicolae Dandiș: ”Cu toții ne dorim să fie pace în țara noastră, în localitatea noastră, să avem o atmosferă și stare de spirit pozitivă în pofida la toate greutățile”

Nicolae Dandiș: ”Cu toții ne dorim să fie pace în țara noastră, în localitatea noastră, să avem o atmosferă și stare de spirit pozitivă în pofida la toate greutățile”

Primarul municipiului Cahul, domnul Nicolae Dandiș, a inaugurat ieri, 1 martie, Festivalul Internațional ”Mărțișor 2023”. Un eveniment cultural deosebit pe care îl sărbătorește toată țara.

În discursul său, acesta a subliniat importanța festivalului în marcarea sosirii primăverii, precum și în promovarea culturii și tradițiilor locale.

„Mă bucur că suntem la o nouă ediție a festivalului ”Mărțișor 2023”. Un eveniment cultural deosebit, care are loc în toată țara, este o tradiție, prin care venirea primăverii este marcată printr-un program amplu de activități culturale”, a spus primarul.

Primarul a evidențiat, de asemenea, faptul că municipiul Cahul este Capitala Cultural Creativă a Republicii Moldova, ceea ce face ca evenimentele culturale organizate aici să fie cu adevărat deosebite.

„Fanfara Municipală Cahul este o echipă a Palatului de Cultură Nicolae Botgros, cu care de mândrim și care înfrumusețează toate evenimentele culturale din localitate”, a adăugat el.

Citește și: Reportaj FOTO// Deschiderea Festivalului „Mărțișor” 2023 la Cahul

Domnul Nicolae Dandiș a explicat de ce este important pentru comunitatea locală și pentru întreaga țară Festivalul Internațional ”Mărțișor”.

„Toată lumea care discută despre primăvară, se așteaptă la evenimente frumoase, dar și natura ne îndeamnă să vedem pozitivul după iarnă sau evenimente mai puțin pozitive. Acest festival este marcat de la 1 martie pînă la 10 martie cu un program amplu de activități culturale”, a declarat primarul.

În încheierea discursului său, primarul a ținut să le mulțumească tuturor celor implicați în organizarea festivalului și a încurajat comunitatea să rămână unită și să continue să promoveze pacea, sănătatea și spiritul pozitiv în tot ceea ce fac.

Martie. Pisoi. 100 de lei
Martie. Pisoi. 100 de lei

„Cu toții ne dorim să fie pace în țara noastră, în localitatea noastră. Și mereu spun cât este de important să avem o atmosferă și stare de spirit pozitivă în pofida la toate greutățile. Să ne rugăm pentru pace, să fim sănătoși și lucrurile frumoase pe care le planificăm să le putem realiza în comun”, a încheiat el.Regenerate response

Articole similare