Publică un anunț
piatasud.md

Nicolae Dandiș: ”Este nevoie de înțelepciune la toți conducătorii de a găsi acele instrumente pașnice, diplomatice, de a evita cu orice preț un război sau un conflict”

Nicolae Dandiș: ”Este nevoie de înțelepciune la toți conducătorii de a găsi acele instrumente pașnice, diplomatice, de a evita cu orice preț un război sau un conflict”

Astăzi, 2 martie, a fost comemorați, cu respect și admirație, eroii căzuți, care și-au sacrificat viața pentru integritatea teritorială a țării noastre.  Au trecut 31 de ani de la declanșarea războiului de pe Nistru. 

Cu această ocazie, Primăria și Consiliul Municipal Cahul au organizat o ceremonie solemnă în memoria celor care au luptat pentru apărarea țării. De asemenea, au inaugurat o placă comemorativă pe clădirea IP Cahul, în amintirea celor care au apărat țara, pentru a nu uita sacrificiul lor.

”Pentru ca să fie dezvelită această placă, le mulțumesc celor care au venit cu propunerea ca toată lumea să știe, în special cei care sunt în efectivul Inspectoratului de Poliție Cahul, că efectivul de atunci și în această clădire au fost oameni care au ieșit și au apărat țara. Este important să-i cunoască și să manifeste un respect fată de veteranii care au lucrat la acel moment”, a declarat Nicolae Dandiș.

Primarul a subliniat, de asemenea, în discursul său importanța găsirii instrumentelor pașnice și diplomatice pentru a evita orice conflict sau război.

”Este important să avem acest respect față de veterani și față de autoritățile statului nostru. Dar și mai important este nevoie de înțelepciune la toți conducătorii de a găsi acele instrumente pașnice, diplomatice, de a evita cu orice preț un război sau un conflict”, a spus domnul primar Nicolae Dandiș.

În semn de recunoștință și apreciere față de Inspectoratul de Poliție Cahul, s-a oferit o diplomă în semn de respect domnului comisar Nucă și s-a oferit un mic ajutor financiar veteranilor.

Amintim că 2 martie 1992 este considerată ziua în care a început conflictul militar, deși primele ciocniri au avut loc la sfârșitul anului 1991. În noaptea zilei de 1 spre 2 martie 1992, detașamente ale cazacilor au atacat secția de poliție din Dubăsari și au luat ostatici 32 de polițiști. Posturile de gardiști și milițieni ale regimului separatist de la Tiraspol erau asigurate și cu mașini blindate din dotarea armatei ruse.

Articole similare