Publică un anunț
piatasud.md

Nicolae Dandiș: „Este nevoie de unitate pentru ca să asigurăm un viitor generațiilor care vin. La mulți ani, Republica Moldova!”

Nicolae Dandiș: „Este nevoie de unitate pentru ca să asigurăm un viitor generațiilor care vin. La mulți ani, Republica Moldova!”

Astăzi, cu ocazia împlinirii a 32 de ani de la proclamarea independenței Republicii Moldova, primarul Municipiului Cahul, Nicolae Dandiș, a ținut un discurs în care a vorbit despre sacrificiile și eforturile depuse pentru ca țara să-și determine propriul curs în istorie.

„Pentru fiecare popor Dumnezeu a orânduit un teritoriu, o țară. Unora li s-a dat această independență mai ușor. Însă marea majoritate a trebuit să verse sânge, să facă sacrificii pentru a obține independența, ca fiecare popor să își determine soarta”, a declarat primarul.

În discursul său, Nicolae Dandiș le-a adus tribut veteranilor și eroilor, care după declarația de independență din 1992 au luat armele în mână pentru a apăra viitorul acestei țări.

„Vreau să vin cu un mesaj de mulțumire pentru veterani, pentru acei care nu după mult timp după declararea independenței, în 1992, au trebuit cu arma în mână să lupte pentru ca astăzi să ne întâlnim în pace și să avem independență, integritate, suveranitate, așa cum este ea,” a afirmat el.

Totodată, edilul a subliniat angajamentul său și al autorităților locale de a aduce recunoștință și sprijin acestor eroi asigurându-i că din partea autorităților locale, vor face tot posibilul pentru a le acorda respect, recunoștință și susținere pentru ceea ce reprezintă pentru această țară.

„Vreau astăzi, la 32 de ani de la momentul când s-a votat pentru independență, să spun că avem aceleași năzuințe ca și cei care au votat pentru ea: ne iubim această țară, acest neam și ne rugăm pentru bunăstare și înțelepciune tuturor conducătorilor pentru a asigura pacea pe acest pământ. Mulțumesc intituțiilor forțelor de ordine, autorităților statului, centrale, locale, toți care depun eforturi ca să trăim mai bine. Nu este simplu, dar în aceste condiții este nevoie de unitate, de toate eforturile conjugate pentru ca să asigurăm un viitor generațiilor care vin. La mulți ani, Republica Moldova!”, a declarat Nicolae Dandis, primarul mun. Cahul.

Articole similare