Publică un anunț
piatasud.md

Nicolae Dandiș: Indemn cahulenii la calm. Situația este sub control la moment

Nicolae Dandiș: Indemn cahulenii la calm. Situația este sub control la moment

Primarul municipiului Cahul vine cu un mesaj către cahuleni în contextul ultimelor informații și acțiuni ale autorităților centrale legate de coronavirus.

Redăm mai jos întregul mesaj dnl. Nicolae Dandiș:

„Toate instituțiile statului și poate mai important, fiecare cetățean are o responsabilitate în orice situație din comunitate sau țară. In Cahul, ținând cont și de hotărârile autorităților centrale, am luat mai multe decizii menite sa asigure sănătatea publică a cetățenilor. Situația este sub control la moment și să dea Domnul să nu se complice.

Am cerut sistarea activității mai multor agenți economici din domeniu agrement care au evenimente cu mai multe persoane. Toate instituțiile sunt obligate să ia masuri sporite de igienizare, mai ales piețele, transportul public etc. În lumina unor noi informații , mâine ne vom convoca pentru a decide pe ce segment mai intervenim.

Indemn cahulenii la calm și să avem grija de cei 3-i: informarea, igiena și imunitatea. Mass-media în așa situații să distribuie doar comunicatele oficiale, iar cetățenii să aibă încredere în autorități și să țină cont de recomandările specialiștilor”.

Menționăm că luni, 16 martie, la ora 11:00 va avea loc ședința Comisiei raionale Situații Excepționale, urmând să fie analizată situația la zi și adoptate noi hotărâri pentru a preveni răspândirea virusului COVID-19 pe teritoriul raionului Cahul.

Astăzi, Viorica Dumbrăveanu, Ministra Sănătății, Muncii și Protecției Sociale a anunțat că în republica Moldova au fost înregistrate 12 cazuri de îmbolnăvire cu COVID-19, un caz fiind atestat la o persoană din raionul Cahul.

Articole similare