Publică un anunț
piatasud.md

Nicolae Dandiș mesaj pentru lucrătorii medicali: Suntem foarte recunoscători pentru ceea ce faceți, pentru că este vorba de dăruire

Nicolae Dandiș mesaj pentru lucrătorii medicali: Suntem foarte recunoscători pentru ceea ce faceți, pentru că este vorba de dăruire

Nicolae Dandiș, Primarul municipiului Cahul, a transmis un mesaj de recunoștință și încurajare către personalul medical cu ocazia sărbătoririi Zilei Profesionale a Lucrătorului Medical și a Farmacistului.

Primarul a vorbit importanța sănătății în viața fiecărei persoane și a exprimat recunoștința față de eforturile și dedicarea personalului medical din comunitate. 

„Indiferent de domeniul în care activăm, dacă nu ești sănătos – nu faci nimic. Consider că cel mai important este educația pentru sănătate”, a declarat Nicolae Dandiș.

Primarul a menționat, de asemenea, importanța abordării psihologice și atitudinii pozitive în relația medic-pacient și a accentuat faptul că înțelegerea și comunicarea joacă un rol esențial în procesul de tratament. 

„Jumătate din tratament este modul în care se comunică cu pacientul”, a adăugat Primarul.

Edilul a încurajat personalul medical să păstreze credința în Dumnezeu și a pus în lumină importanța spiritualității în procesul de îngrijire a pacienților. 

„Mă rog și cred că fiecare medic prin natura lui trebuie să fie un bun creștin, un om care înțelege cât de mult contează această consultație și atitudine spirituală pentru a-i încuraja și a-i întări pe oameni”, a adăugat Nicolae Dandiș.

De asemenea, Primarul a îndemnat personalul medical să fie mai toleranți față de sistem și instituțiile statului, recunoscând necesitatea unor reforme și îmbunătățiri în domeniul sănătății, inclusiv în ceea ce privește salarizarea și infrastructura, importanța investițiilor în formarea de cadre medicale și asigurarea unui mediu de lucru și trai adecvat pentru acestea.

În a treia duminică a lunii iunie, în Moldova este marcată Ziua profesională a lucrătorului medical și a farmacistului. 

Articole similare