Publică un anunț
piatasud.md

Nicolae Dandiș propune preluarea Fabricii de Brânzeturi de către municipalitate, cu toate datoriile

Nicolae Dandiș propune preluarea Fabricii de Brânzeturi de către municipalitate, cu toate datoriile

Propunerea Primarului municipiului Cahul a fost enunțată în cadrul ședinței de audieri publice a bugetului raionului Cahul.

Potrivit lui Nicolae Dandiș, propunerea vine drept răspuns la intenția Consiliului raional Cahul de a scoate la vânzare pachetul majoritar de acțiuni a Fabricii de Brânzeturi din Cahul. 

„Eu vreau să propun ca comisia de buget a consiliul raional să analizeze posibilitatea să nu scoatem la vânzare Fabrica de Brînzeturi, dar să fie transmisă municipiului Cahul. Noi le luăm cu toate datoriile și deja municipiul Cahul să achite datoriile, să facă acel plan de dezvoltare și reanimare a Fabricii de Brînzeturi din Cahul” a declarat Nicolae Dandiș.

Totodată, primarul a menționat că în ultimele 2 săptămâni a avut întrevederi cu reprezentanți a mai multor instituții donatoare care ar finanța proiecte de dezvoltare economică.  

„Acest pas va fi un mare suport pentru dezvoltarea economică și cred că municipiul o să fie recunoscător pentru această decizie a raionului” a punctat Nicolae Dandiș.

În replică, Marcel Cenușa, președintele raionului Cahul a declarat că această propunere va fi analizată. 

Reamintim că un proiect de decizie de a scoate la vânzare pachetul majoritar de acțiuni a Consiliului raional Cahul la S.A. Fabrica de Brânzeturi Cahul va fi propus spre aprobare Consilierilor raionali la ședința care va avea loc pe 16 decembrie 2021.   

Astfel, Consiliu va scoate la vânzare pachetul de 362247 acțiuni ordinare nominative cu valoarea nominală de 20 (douăzeci) lei fiecare acțiune de aceeași clasă cu drept de vot și cu valoarea totală de 7244940 lei.

Totodată, consiliul va împuternici Președintele raionului Cahul să semneze contractul de servicii cu societățile de investiții (brokeri) în conformitate cu Regulamentul privind vînzarea acțiunilor proprietate publică pe piața reglementată, aprobat prin Hotărîrea Guvernului.

Menționăm că S.A. Fabrica de Brânzeturi din Cahul nu funcționează de circa 6 luni, având înregistrate un șir de datorii față de furnizori. În anul 2020, consiliul raional Cahul a acoperit datoriile fabricii în valoare de circa 2450000 lei, iar aceste contribuții urmau să fie convertite în aportul la capitalul statutar.

Fabrica a rămas și fără conducere, ultimul director Nicolae Olteanu a fost numit în funcția de Șef Direcție economie și dezvoltare teritorială la ultima ședință a Consiliului raional Cahul.

Articole similare