Publică un anunț
piatasud.md

Nicolae Dandiș și Ion Dolganiuc aleși vicepreședinți CALM

Nicolae Dandiș și Ion Dolganiuc aleși vicepreședinți CALM

La ședința Consiliului de Administrare al CALM din 4-5 decembrie au fost aleși 22 de vicepreședinți ai Congresului Autorităților Locale din Moldova (CALM).

Unele dintre criteriile de care se ghidează membrii Consiliului de Administrare la alegerea vicepreședinților este asigurarea reprezentativității atât din punct de vedere teritorial, cât și politic. Astfel, primarul municipiului Edineț Constantin Cojocaru; primarul orașului Briceni Vitalii Gorodinschii; primarul orașului Drochia Nina Cereteu; primarul comunei Sărata Veche, Fălești Maria Galiț, primarul municipiului Bălți Renato Usatâi și primarul orașului Râșcani Victor Bogatico vor reprezenta regiunea de nord a Republicii Moldova în calitate de vicepreședinți ai CALM.

Din regiunea de centru a țării cu mandat de vicepreședinte s-au învrednicit primarul municipiului Chișinău Ion Ceban; primarul municipiului Strășeni Valentina Casian; primarul orașului Ialoveni Sergiu Armașu; primarul de Peresecina, Orhei Valentina Buzu; primarul de Botnărești, Anenii Noi Victor Gori și primarul orașului Cricova Valentin Guțan.

Alți șase aleși locali vor reprezenta regiunea de sud a Republicii Moldova. Aceștia sunt primarul municipiului Cahul Nicolae Dandiș, primarul orașului Ștefan Vodă Vladislav Cociu; primarul orașului Leova Alexandru Bujorean; primarul de Vinogradovca, Taraclia Tatiana Țurcan; primarul de Colibași, Cahul Ion Dolganiuc și primarul de Cârpești, Cantemir Ion Bâzu. CALM-ul mai are trei vicepreședinți din oficiu: Larisa Voloh, președintele Rețelei Femeilor CALM, primar de Palanca, Ștefan Vodă; Oleg Garizan, președintele Asociației Primarilor din UTA Găgăuzia, primar de Copceac și Alexandru Botnari, președintele Rețelei Orașelor CALM, primar al orașul Hâncești.

Potrivit statului CALM, membri ai Consiliului de Administrare sunt președintele CALM, toți primarii de municipii și orașe, dar și președinții de filiale teritoriale ale CALM.

Vicepreședintele CALM Nicole Dandiș este primar al municipiului Cahul din anul 2015. Este Licențiat în Științe Administrative și Licențiat în Istorie, Magistru în Managementul programelor și Proiectelor Europene, Politici Publice. Doctorand în științe politice la Universitatea de Stat din Moldova. Lector la Universitatea de Stat „B.P.Hasdeu” din Cahul. Laureat al Premiului Academiei de Științe a Moldovei pentru tinerii cercetători. Lector la Extensiunea Universității „Dunărea de Jos” din Galați.

Vicepreședintele CALM Ion Dolganiuc este primar al satului Colibași, Cahul din anul 2007. Din 2012 și până în prezent este președintele asociației primarilor din raionul Cahul. Până a veni în administrația publică locală, a activat o perioadă îndelungată în calitate de director de secție la o întreprindere din orașul Vulcănești. A făcut masteratul la Academia de Administrare Publică, facultatea Administrație Publică. A absolvit Universitatea de Stat B.P. Hajdeu, fiind licențiat în științe ale educației. Este fondatorul Asociației Obștești Clubul sportiv PRUT COLIBAȘI.

Articole similare